Обговорення нещодавнього інциденту із відкриттям кількох столичних нічних клубів, попри карантинні обмеження, й досі не вщухають. Кияни вимагають від мера покарання "власників-тусовщиків". Про останні новини з онлайн прес-брифінгу мера Києва Віталія Кличка дізнавалися Знай.ua.

Громадський транспорт, скріншот із відео
Громадський транспорт, скріншот із відео

"Може краще не говорити, а діяти?"

Офіційні сторінки столичного мера у Фейсбуці продовжують поповнюватися десятками все нових і нових дописів. Жителі Києва не тільки вимагають покарання власників нічних клубів, відкриття яких викликало справжній резонанс, а й загального перегляду умов проживання під час пом'якшення обмежень карантинних.

"Так може краще не говорити, а діяти! Наведіть приклад хоч одного оштрафованого господаря закладу за порушення норм карантину! І як там поживає господар Велюру!?", – скаржиться киянка Тетяна Денісова.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

"Цей беззубий ФБ-пост мера це раз підтверджує - в нас держави немає, ніхто ні за що не відповідає, нікого до відповідальності не притягують, тому ніхто нічого й нікого не боїться і не поважає: ні Закон, ні поліцію, ні мера, ні президента, хай би ким він був - Зе чи Порох – байдуже", – обурюється автор одного з тематичних коментарів Лора Лей.

Мешканці столиці наполягають на перегляданні "абсурдних обмежень".

"За кожною сантехнічної прокладкою за 2 грн. та лампочкою або шурупом, покупці повинні їхати до "Епіцентру" - чи це не марення та абсурд, при тому, що транспорт не працює! Чому такі магазини закриті не зрозуміло, хоча зоомагазинчик і з побутовою хімією, ательє, нова пошта, продуктовий відкриті, тобто пів універсаму працює пів ні! На тротуарах біля дороги в пилу та харчках теж можна торгувати. А в універсамах (ТЦ), де роблять вологе прибирання за день кілька разів - ні! Може варто переглянути такі абсурдні обмеження!", – звертається до мера Ірина Губко.

За добу 38 хворих: 8 з них – медики

Втім, почути конкретних пояснень від голови КМДА щодо працюючих клубів на останньому прес-брифінгу, що відбувся 19 травня, так і не вдалося.

"Кількість киян, у яких за минулу добу лабораторно підтвердили захворювання на коронавірус, зросла ще на 38 людей. Серед них – 8 медиків. Захворіли 23 жінки, віком від 29 до 87 років, та 2 дівчинки 2 і 3 років. Також 12 чоловіків, віком від 23 до 58 років, хлопчик, якому 9 років. До лікарень столиці госпіталізували 8 пацієнтів", – повідомляє мер Києва Віталій Кличко.

Олександрівська лікарня - фото Знай.ua
Олександрівська лікарня - фото Знай.ua

Загалом, в столиці зафіксований 2359 випадків інфікування коронавірусом, 52 людини померли, а одужало за цей час 285 осіб.

За статистикою, 58 % із загальної кількості померлих складають люди, віком за 65 років, 25 % - у віці 50 – 63 років, 15 % - ті, кому було до 40 років, 2 % - люди, віком від 18 до 29 років. Більшість з них мали хронічні захворювання – найчастіше це цукровий діабет, гіпертонія та ожиріння.

Як відзначив Віталій Кличко, місто активно готується до запуску громадського транспорту – зокрема, в метрополітені наразі наноситься "дистанційна" розмітка, та збільшується склад наземного транспорту. Головними умовами проїзду стане наявність масок та відповідний рівень заповнення транспорту – не більше половини салону.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.