У "Київводоканалі" підрахували, що діючий тариф не покриває всіх потреб підприємства і вирішили змінити тарифи на водопостачання та водовідведення на 2021 рік.

Відповідне інформаційне повідомлення розміщено на сайті організації 15 травня, про це передає Інформатор Гроші.

Ще кілька місяців тому Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), схвалила тариф на 2020 рік і встановила вартість оплати одного кубометра води у Києві у розмірі 22,99 гривні (з ПДВ).

Не встигли кияни звикнути до лютневих розцінок, як у "Київводоканалі" заговорили про нове підвищення тарифів.

«Київводоканал» запропонував на 2021 рік встановити наступні тарифи:

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

- на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення для киян у розмірі 27,35 грн (в тому числі ПДВ 4,56 грн) за 1 куб. м, з них:

  1. 14,74 грн (з ПДВ) за 1 куб. м водопостачання;
  2. 12,61 грн (з ПДВ) за 1 куб. м водовідведення;

оплата комунальних послуг, фото Pxhere
оплата комунальних послуг, фото Pxhere

ЩО ПРИХОВУЄ ТАРИФ НА ВОДУ

За даними НКРЕКП, у структурі тарифів на водопостачання та водовідведення майже дві третини ззалишають витрати на оплату праці та електроенергії.

Директор аналітико-дослідницького центру "Інститут міста" Олександр Сергієнко пояснює, що якщо порівняти динаміку зростання/зменшення витрат на оплату праці та електроенергії з власне виробництвом продукції – обсягами водопостачання та водовідведення, то стає помітно, що у витратах на оплату праці ховаються зарплати, премії та різні соціальні пакети менеджерів і працівників водоканалів.

"На першому місці за цим показником виявився водоканал нинішнього міста №1 в Україні — Кривого Рогу, де витрати на оплату праці, а значить, і зарплати підвищилися ледь не вдвічі — на 94%! Привіт «95 кварталу» в Офісі президента України. Може, пожартуйте на цю тему?" — прокоментував Сергієнко.

комунальні послуги в Україні, скріншот з відео
комунальні послуги в Україні, скріншот з відео

Аналогічна ситуація з водовідведенням. У більшості українських міст і регіонів витрати на електроенергію для водовідведення незначні або навіть скорочуються. Логічно було б очікувати, що витрати на оплату праці через таке різке скорочення виробництва продукції впадуть, однак цього не спостерігається — вони підвищилися майже у всіх підприємств.

Нагадаємо, що заборгованість киян перед "Київводоканалом" становить 558 млн. грн. Борги підприємств перед водопостачальною організацією сьогодні складають 379 млн. грн.

джерело: ZN.UA
джерело: ZN.UA

джерело: ZN.UA
джерело: ZN.UA

обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Харкові з-під кранів тече "нафта" замість води - ні попити, ні помитися (оновлено)

Як повідомляє портал «Знай.іа» Киян просять спустити в каналізацію "зайві" гроші за комуналку

Також «Знай.іа» писав, що В Дніпрі холодну воду пустять за гарячими цінами - на скільки подорожчає комуналка