У той час, як сотні киян вимушені виживати без зарплат, перебуваючи на карантині, а офіційну сторінку "Кличко – мер" засипають коментарями щодо недоотриманих виплат медпрацівниками, голова КМДА підписує розпорядження про виділення понад 136 млн грн на реконструкцію Пейзажної алеї. Це викликало справжню хвилю обурень серед столичних політиків.

Такі суми в час пандемії – неприпустимі: гроші мають йти на боротьбу з коронавірусом

Документ нещодавно з'явився на сайті столичної адміністрації – розпорядження затверджене 6 травня.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Вартість Пейзажній алеї, не просто не скасована, а ще й збільшена майже на 20 мільйонів гривень. Це реально насмішка власті. Головне питання, на якій підставі при недавньої коригування бюджету Києва на 2020 рік у зв'язку з мільярдними, як стверджують столичні чиновники втратами від коронавірусу (СOVІD-19), фінансування був позбавлений цілий ряд інфраструктурних проектів, а ось кошторис реконструкції "Пейзажки", не моргнув оком, навіть збільшили - з 120 до 136 млн гривень", – відзначає депутат Київради Олександр Пабат.

За словами Олександра Федоренка, такі витрати в період розквіту пандемії є неприпустимими, тим паче, що немає жодної гарантії того, що сума у майбутньому не зросте.

"У розквіт пандемії, у час, коли не вистачає грошей в державному бюджеті, і, звичайно, виконання місцевого бюджету буде під питанням, витрачати такі кошти на реконструкцію Пейзажної алеї не на часі. А, враховуючи те, як зростають витрати на будівництво мостів, то, мабуть, це буде ще і не остання сума, тому я б порадив краще утриматися від таких витрат, а спрямувати кошти на боротьбу з коронавірусом і подолання негативних економічних наслідків", – зазначає очільник київської міської організації партії Громадський рух Миколи Томенка "Рідна країна" Олександр Федоренко.

Пейзажна алея - фото Planet of Hotels
Пейзажна алея - фото Planet of Hotels

Варварська забудова та піар на сусідній локації

Інші ж політики стверджують, що, окрім виділення космічної суми, неподалік від алеї нині зводиться "варварська забудова", незважаючи на постійні зсуви ґрунтів.

"Поки кияни на карантині, будівельна мафія, за прямого сприяння кличківської влади, продовжує цинічно знищувати нашу столицю. Подивіться на цю варварську забудову в урочищі Гончарі-Кожум'яки, яка буквально врізається в гору, де розташований Національний музей історії України! Поруч з цією потворою знаходяться сходи з Пейзажної алеї, де Кличко знімав десятки піарних роликів, але поки що кличківський Департамент архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) "за дивним збігом обставин" не бачить цього самочинного будівництва. Тим часом тут постійно відбуваються серйозні зсуви ґрунтів", – підкреслює екснардеп Юрій Левченко.

"Але, попри таке варварство, Кличко продовжує піаритися на сусідній території. Він підписав Розпорядження (№ 676) щодо "реконструкції" Пейзажної алеї. Тобто чергові шалені кошти на реконструкцію алеї, яка буде вести до золотих сходів (247 сходинок, де ціна одної більше 10 тис. $), а поруч буде відкриватися "шикарний вид" на бетонні джунглі. А вже через декілька місяців кличківська братія на місцевих виборах буде розповідати про те, як у нас все класно і як вони дбають про Київ. Тож робіть висновки і не дайте цим покидькам себе знову надурити", – наголошує Юрій Левченко.

Про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.