У понеділок, 27 квітня, стало відомо про спалах коронавірусу в гуртожитку в селі Петропавлівська Борщагівка під Києвом. Про це повідомили в Київській міській державній адміністрації, передає Знай.uа.

Так, 20-ти поверхова будівля гуртожитку, що знаходиться за адресою вул. Оксамитова, 18-А, належить Київському міжнародному університету. Попередньо, там проживає 152 людини, в основному іноземні студенти. Відомо про 6 випадків зараження серед студентів, також захворів комендант гуртожитку.

спалах коронавірусу в гуртожитку, фото Знай.uа
спалах коронавірусу в гуртожитку, фото Знай.uа

"Вогнище виявили випадково. У ніч проти п’ятниці 22-річному хлопцю стало зле і він втратив свідомість. Ніяких симптомів коронавірусу не мав. Проте, у лікарні йому зробили ПЛР-тест і за добу дізналися про позитивний результат. В неділю почали тестувати контактних осіб. На сьогодні протестували 20-ро людей. У вечорі надійшло ще 50 зразків. Тестування триває", - інформують в КОДА.

спалах коронавірусу в гуртожитку, фото Знай.uа
спалах коронавірусу в гуртожитку, фото Знай.uа

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

За рішенням Кабінету міністрів, цей гуртожиток визначено як ізолятор.

"Завдяки своєчасному втручанню, ситуацію в гуртожитку, в с. П. Борщагівка, тримаємо на контролі. Приймаємо всі необхідні заходи", - сказав т.в.о. керівника області Василь Володін.

КОРОНАВІРУС У ПЕТРОПАВЛІВСЬКІЙ БОРЩАГІВЦІ Черговий випадок масового захворювання на коронавірус у гуртожитку у с. П....

Geplaatst door Київська обласна державна адміністрація op Maandag 27 april 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на Київщині мешканці гуртожитку, в якому стався спалах коронавірусу розповіли про те, яка зараз там ситуація.

Як повідомляв портал Знай.uа, у МОЗ розповіли, наскільки Україна готова до боротьби з пандемією.

Також портал Знай.uа писав, Україна зможе прискорити вихід з карантину, названо головні умови.