У Києві вшанували пам'ять загиблих та постраждалих під час Чорнобильської трагедії 1986 року. Про це йдеться в сюжеті «5 каналу».

Як зазначається, з часу трагедії минуло 34 роки, однак досі не відомо точну кількість її жертв. Сьогодні, 26 квітня, уряд та керівництво країни разом зі всіма громадянами вшанували пам'ять загиблих та постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській атомній електростанції хвилиною мовчання. Урочисті заходи відбулися у Києві, біля пам’ятного знаку "Воїнам Чорнобиля" та на меморіальному кургані "Героям Чорнобиля".

За словами голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, розглядати питання про перегляд соціальної підтримки ліквідаторів аварії держава зараз не спроможна через кризу, однак пообіцяв повернутися до цієї проблеми в майбутньому.

«Ви бачите, в яких непростих умовах існує країна і Кабінет міністрів. І особливо ви це побачили на фоні змін до держбюджету, які, нажаль, ми були вимушені приймати. Коли держава буде бачити, що ми виходимо з цієї кризи, то повертатися до таких питань потрібно буде обов'язково», – зазначив Разумков.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

В урочистостях також взяв участь президент України Володимир Зеленський, який закликав «схилити голови перед світлою пам’яттю героїв, які врятували майбутнє від радіаційної небезпеки й відійшли у вічність».

Нагадаємо, Чорнобиль палає з новою силою - рятувальники метаються між пожежами по всій зоні відчуження, відео

Як повідомляв портал Знай.ua, Чорнобиль палає з новою силою, вогонь з трави перекинувся на торфовища - дуже небезпечно.

Також Знай.ua писав, що Чорнобиль продовжує палати, - пожежні підключили до гасіння поїзд і вертольоти.