Пожежа в Чорнобильській зоні відчуження продовжує поширюватися – вогонь вже встиг перекинутися з сухої трави на торфовища. Про це повідомляють у Службі з надзвичайних ситуацій України.

Наголошується, що ситуація навколо пожеж в екосистемах, що охопили Київщину, залишається вкрай напруженою. Глава прес-служби відомства, Вікторія Рубан, зазначила, що поширення пожеж у Чорнобильському районі не спостерігається, так як відсутній відкритий вогонь. Разом з тим, на територіях, де раніше горіла трав'яна підстилка, тепер почав тліти торф.

Найбільше турбує рятувальників суха погода. Щодня їм доводиться по три-чотири десятки разів виїжджати на виклики для гасіння трави, попутно стикаючись з вогнищами горіння торфу. Назвати точну площу пожеж в Чорнобильському районі пожежники поки не можуть, оскільки йдеться про окремі осередки горіння.

Карта: ДСНС
Карта: ДСНС

Крім того, рятувальники відзначили, що не можуть коментувати повідомлення в соцмережах про те, що в Києві знову помітили запах горілого. Однак у ДСНС стверджують, що рівень радіації не перевищує норму.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Нагадаємо, пожежі в Житомирській області розгулялися не на жарт, задіяли танки і військових - відео.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Чорнобиль третю добу знищує безжалісний вогонь, тушкують десятки гектарів з повітря відео. Зона відчуження продовжує горіти, рятувальники показали відео з Чорнобиля.

Також Знай.uа" писав, жителі згорілих сіл на Житомирщині самостійно евакуювалися - забирали корів і йшли пішки.