Офіційно карантин у Києва і відповідно в Україні продовжили до 11 травня. Це рішення було прийнято на засіданні сьогодні, 22 квітня Кабінетом міністрів України.

Так, термін дії обмежень, який повинен був завершитися 24 квітня, продовжено до понеділка, 11 травня. В уряді вважають, що Україна, а разом з нею і Київ пройде піковий період захворюваності Covid-19.

"При прийнятті рішення ми спиралися на моделювання аналітиків НАН України і дані Моз, які свідчать, що пік захворюваності може наступити на початку травня", - написав прем'єр-міністр Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

джерело: Кабінет Міністрів України
джерело: Кабінет Міністрів України

Кабмін планує пом'якшення карантину в 5 етапів. Його можуть почати реалізовувати після 11 травня, якщо відсоток захворюваності протягом 10 днів не буде коливатися більше 1-2% і лікарні будуть заповнені не більше, ніж на 50% (зараз - 10%).

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Завдання до 11 травня:

  • збільшити кількість тестування на Covid-19.
  • забезпечити лікарні і медиків всім необхідним.
  • посилити електронний контроль самоізоляції за допомогою програми «Дія» замість обсервації.
  • створити правила для суб'єктів надання послуг населенню. 11 травня можуть відкрити парки, сквери, побутові магазини побутові і т. п. Маски, дотримання дистанції залишиться.

"Україна неодмінно повернеться до звичного ритму життя, але загроза, на жаль, найближчим часом не зникне. І ми разом з усім світом повинні навчитися жити в нових умовах", - підсумував Шмигаль.

Крім цього, збільшать виплати безробітним, створять нові робочі місця.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Кличко повідомив про масові зараження Covid-19: кияни вимагають пояснити мільярдних витрат з бюджету і "піар на вірус"

Як повідомляє портал «Знай.ua» Моз хоче пом'якшити карантин в Україні, що зміниться вже скоро

Також «Знай.ua» писав, що Кличко сказав, коли в Києві послаблять карантин - не поспішайте знімати маски