У Києві працює Моніторинговий центр контролю за дотриманням самоізоляції хворими на коронавірус, які лікуються вдома, та які контактували з хворими.

Зараз у базі центру близько 37 тис осіб. Про це розповів радник Київського міського голови, секретар Штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Володимир Бондаренко.

"За телефоном спочатку визначають контактних з хворими на коронавірус. Цих контактерів попереджають про необхідність самоізоляції. Щодо інших осіб, крім попередження про необхідність самоізоляції, також визначається, наскільки їм потрібна чи не потрібна допомога", - пояснив Володимир Бондаренко.

ізоляція, карантин, фото GettyImages
ізоляція, карантин, фото GettyImages

За його словами, контроль за дотриманням самоізоляції буде здійснюватися кількома шляхами.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Перший шлях – телефонний контакт. Але людина має розуміти, що крім телефонного дзвінка, до нього можуть приїхати додому і перевірити, наскільки він дотримується режиму самоізоляції. До людини можуть приїхати представники Національної поліції, так і представники, наприклад, житлово-експлуатаційних організацій, або лікарі первинної ланки", - зазначив Бондаренко.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в комунальних аптеках Києва вже з 2 квітня з'являться одноразові маски, а з 3-го числа – марлеві.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Києві з 1 квітня ціни на деякі продукти харчування почали поступово зменшуватися.

Також портал Знай.uа писав, куди звертатися в Києві з підозрою на коронавірус.