Вже в перший же день набрання чинності жорстких карантинних обмежень - без метро та чітко прописаними правилами для проїзду у наземному транспорті - у Києві помічено масу порушень. Попри затверджену столичною владою максимальну кількість у 10 осіб, яка має бути в салоні з 18 березня, десятки маршрутів продовжують курсувати переповненими. При чому, більшість пасажирів - без масок, що автоматично підпадає під друге жорстке порушення, прописане в розпорядженні КМДА. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Тиснява та переповнені салони - по всьому місту

Вже із самого ранку користувачі соцмереж почали активно ділитися своїми спостереженнями ситуації на вулицях Києва. І очікуваної картинки побачити так і не вдалося.

Незважаючи на оголошені під час екстреного брифінгу в мерії посилені заходи безпеки, спрямованих на запобігання поширенню нової коронавірусної інфекції (COVID 19), в дії міська влада їх так і спромоглася забезпечити. Гучно заявлене обмеження перевезення натовпу у понад 10 осіб в громадському транспорті та те, що до салону пускатимуть виключно людей в масках, так і залишилося лише прописаним положенням в розпорядженні.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Одним з перших знятими знімками поділився голова ГО “Об’єднана молодь” Тарас Рибаченко. Автобус № 401, що курсує із залізничного вокзалу “Південний” в Солом’янського району до вул. Чорнобильської у Святошинському районі.

Ще один приклад поїздки з Лівого на Правий берег розмістила киянка Наталія Паук. По фото, знятому близько 9.30 ранку, видно, що в салоні - суцільна тиснява і людей набито, як у годину пік. При чому, усі вони без захисних масок.

Схоже, аналогічна ситуація і з міжміським сполученням, яке взагалі мало бути припинено. Біля станції метро “Лісова” столичному екологу Олександру Соколенко вдалося зняти маршрутку, що курсує з Києва до Чернігова.

У дописі до посту користувачі поділилися власними спостереженнями сьогоднішнього ранку.

“Щойно я йшов на роботу - трамваї 11 та 16 забиті вщент. “Не більше 20 людей?” - Ні, не чули”, - пише мешканець столиці Олександр Давидов.

Ставлення людей до ситуації досить різні: хтось однозначно виступає “за” дотримання введених обмежень, а дехто - “проти”, обґрунтовуючи свою позицію необхідністю дістатися робочого місця.

“Комплексна проблема, подолати яку односторонніми діями або тільки розпорядженнями не вийде. Переповнений міський транспорт - проблема влади, що не забезпечила конкретних розрахунків щодо кількості пасажирів, норми наповнення та кількості рухомого складу. А також відсутність особистої відповідальності людей, що нехтуючи власним здоров'ям та безпекою інших громадян, ігнорують прохання та заклики”, - відзначає один з користувачів Андрій Лавер.

“Почитала коментарі і прозріла! У всьому винна ВЛАДА! А ви дотримуєтеся карантину як люди в європейських країнах? Вийшов на двір - ШТРАФ! А у нас все жарти, поки не виникне масове захворювання вірусом, а потім кого звинувачувати будемо?”, - пише Юлія Тоболіна.

Варто зазначити, що жодного наряду Нацполіції, яка, за словами першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника, має контролювати ситуацію із громадським транспортом, ніхто поки так і не побачив.

Ми, в свою чергу, відправимо офіційний запит до КМДА, аби дізнатися деталі обіцяного контролювання - як відбуватиметься чергування, скільки осіб її забезпечуватиме і т.д.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.