Окрім загальних карантинних заходів, що були впроваджені на всеукраїнському рівні, столична влада розробила комплекс додаткових обмежень. Подробиці озвучили в мерії під час онлайн прес-брифінгу щодо введення у Києві додаткових протиепідемічних заходів та обмежень, спрямованих на запобігання поширенню нової коронавірусної інфекції (COVID 19), що відбувся 17 березня.

Київська міська державна адміністрація - КМДА
Київська міська державна адміністрація - КМДА

Перші уточнення, затверджені профільною комісією, стосуються роботи столичної підземки - Київський метрополітен призупиняє перевезення пасажирів з 23.00 17 березня і не працюватиме до 3 квітня.

“Департамент охорони має забезпечити максимальну готовність та перекваліфікувати медичні заклади для прийому та лікування хворих у тяжких станах. Перевезення пасажирів у приміському та міжобласному забороняється з 12.00 18 березня. Прийнято рішення про заборону перевезення понад 10 осіб у міському та автомобільному транспорті - контролювати це буде санітарна служба та Нацполіція”, - повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Столичні тролейбуси - фото Слово і Діло
Столичні тролейбуси - фото Слово і Діло

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Незважаючи на зачинення метрополітену та кількамільйонне населення в столиці, кількість громадського транспорту збільшуватися не буде. Додаткове розвезення буде організовано виключно для працівників підприємств, які мають працювати у цілодобовому режимі: оборонної та харчової промисловості, “Київводоканалу”, “Київтеплоенерго” та ін.

“З завтрашнього дня допуск до пасажирського транспорту буде виключно в масках: пасажири, які не матимуть маски, не будуть допущені до пасажирського транспорту. А, загалом, на період до 3 квітня ми просимо мешканців залишатися вдома”, - підкреслив Микола Поворозник.

у масці, скріншот з відео
у масці, скріншот з відео

Що стосується роботи держустанов, то з 18 березня вони теж переходять у дистанційний режим роботи. Невідкладні послуги - як наприклад, довідка про народження, питання реєстрації майна, виконання судових рішень - надаватимуться у черговому режимі.

Торгівля на ринках та проведення ярмарків, які днями викликали масове обурення сотень киян, теж забороняється з 18 березня по 3 квітня.

Варто відзначити, що даний прес-брифінг став першим, що проходив виключно у форматі онлайн. І, скоріш за все, такий формат стане головним впродовж наступних двох тижнів.

Про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.