Разом із впровадженням низки обмежень, які почнуть діяти з 12 березня, вводяться додаткові заходи безпеки і в столичній мерії. Усі відвідувачі зможуть потрапити в будівлю київської адміністрації тільки після проходження спеціального посту. Коли він запрацює та як відбуватиметься огляд, дізнавалися Знай.ua.

Київська міська державна адміністрація - КМДА
Київська міська державна адміністрація - КМДА

Зараз – профілактика: далі можуть обмежити і пересування громадян

Тестове сканування заступників голови КМДА, пост про яку з ранку розмістила у соцмережі Анна Старостенко, було сприйняте користувачами як жарт, то у другій половині дня ситуація кардинально змінилася.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

В ході прес-брифінгу щодо введення у Києві протиепідемічних заходів та обмежень для запобігання розповсюдження коронавірусу, який відбувся 11 березня в столичній мерії, повідомили про оперативне облаштування в КМДА спеціального посту.

"Рішення не обмежує роботу закладів влади – всі працюють в штатному режимі. Єдине – має бути скринінг в органах державної влади. Із завтрашнього дня у нас з'явиться на вході пост з лікарем, санепідеміологом, щоб контролювати ситуацію", – повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Як виявилося, призупинення освітнього процесу в навчальних закладах, заборона кінопоказів та концертів – це лише "квіточки", у порівнянні із карантинними заходами, які можуть бути введені у майбутньому.

"Це – не карантин сьогодні, а обмежувальні профілактичні заходи. У разі розповсюдження коронавірусу в Києві, будуть впроваджені карантинні заходи, які передбачають обмеження пересування громадян, в'їзду в місто, виїзду з міста і тому подібне", – відзначив Микола Поворозник.

Прес-брифінг в КМДА - фото Знай.ua
Прес-брифінг в КМДА - фото Знай.ua

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.