Київ в очікуванні поширення смертельно небезпечного коронавіруса, бурхливого у багатьох країнах світу, готується до екстрених заходів реагування – закриття навчальних закладів і метрополітену. Про це стало відомо з повідомлення мера столиці Віталія Кличка у соціальній мережі Facebook.

За його словами, найбільш імовірним сценарієм щодо обмеження великих скупчень людей у Києві стане закриття шкіл та садочків, а також припинення роботи метро.

«Щоб запобігти можливому розповсюдженню захворювання коронавірус, влада столиці затвердила план протиепідемічних заходів і обмежень. Хоча в Києві поки що не зареєстровано жодного випадку захворювання коронавірус, ми вирішили не чекати і убезпечити жителів міста. Превентивні заходи у Києві вводимо з 12 березня. Попередньо - до кінця березня», - повідомив Кличко.

«Зокрема, буде тимчасово обмежений освітній процес у закладах загальної і вищої освіти. У дитячих садках, мистецьких та спортивних школах», - додав мер, зазначивши, що «буде обмежено проведення масових заходів у столиці - концертів, конференцій, кіносеансів та інших заходів. Закритими будуть і розважальні центри і розважальні зони в шопінг-молах».

Друзі! Щоб упередити можливе розповсюдження захворювання на коронавірус, влада столиці затвердила план протиепідемічних заходів та обмежень. Хоча в Києві поки не зареєстровано жодного випадку захворювання на коронавірус, ми вирішили не чекати і убезпечити мешканців міста. Превентивні заходи в Києві запроваджуємо з 12 березня. Попередньо - до кінця березня. Зокрема, буде тимчасово обмежений освітній процес в закладах загальної та вищої освіти. В дитячих садочках. У мистецьких, спортивних школах та інших. Також обмежуємо проведення масових заходів у столиці. Це стосується і концертів, конференцій, кіносеансів та інших заходів. Закритими будуть і розважальні центри та розважальні зони в шопінг-молах. Друзі! Ніякої паніки! Відповідально ставимося до свого здоров’я, дотримуємося правил гігієни. А якщо почуваєтеся зле, - одразу звертайтеся до лікаря. Бережіть себе і тих, хто поруч! Разом ми все подолаємо!

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще
Geplaatst door Віталій Кличко op Woensdag 11 maart 2020

Крім того, можливе подальше блокування роботи громадського транспорту.

Нагадаємо, в Україні введуть карантин через коронавіруса — що зміниться в найближчі дні

Як повідомляв портал "Знай.uа", українцям показали перевірені методи захисту від коронавірус, що у МОЗ радять

Також Знай.uа" писав, коронавірус в Україні: у Твіттер на жарті показали, як все може бути