У середу, 11 березня, в Києві ввели протиепідемічні обмеження через швидке поширення коронавіруса по всьому світу. І хоч у Києві зареєстрованих випадків захворювання не було, влада все одно вирішили запровадити превентивні заходи.

Щоб розповісти про вжиті заходи, в мерії Києва провели брифінг.

На так званий «карантин» (насправді це не карантин, а обмеження для запобігання поширення коронавіруса) з 12 березня закривають усі дитячі сади, школи і вузи. Як розповів перший заступник мера Микола Поворозник, навчальний процес буде проходити дистанційно, зокрема у формі телеуроків.

карантин у школі
карантин у школі

Так він відповів на питання про проведення пробного ЗНО - тести проведуть після того, як ситуація стабілізується (десь у квітні).

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

У Києві скасують і масові заходи — це стосується івентів чисельністю понад 60 осіб. Призупинять роботу театрів, кінотеатрів, музеїв. Поки що подробиць, які саме концерти, фестивалі або конференції будуть скасовані - невідомо.

Як будуть перевіряти людей в ТРЦ? З 12 березня будуть працювати бригади, які при необхідності будуть міряти відвідувачам торгових центрів температуру. Це будуть робити при явних ознаках захворювання (кашель, нежить тощо). А далі діяти за протоколом — повідомлять лікарям про можливе захворювання.

Люди в масках, фото: РБК
Люди в масках, фото: РБК

А ось на міський транспорт обмеження ніяк не вплинуть. Він буде працювати в звичайному режимі. Весь транспорт дезінфікують двічі на день.

Чи є в Києві тести та ліки від коронавірусу? Ліків від вірусу у світі поки що немає. А от тести-системи з парканами крові у столицю вже приїхали. Їх у Києві 2000. Але вони не будуть доступні для домашнього тестування, тести будуть робитися тільки в лікарнях.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Разумков з-за коронавіруса заборонив нардепам їхати у відрядження і змусить всіх мити руки

Як повідомляє портал «Знай.ua» Терміновий карантин! У Києві закриють школи, дитячі сади і кінотеатри - коронавірус близько

Також «Знай.ua» писав, що Метро закриють? Кличко пояснив, кого торкнеться "коронавирусный" карантин у Києві