У КМДА пояснили, як киянам достроково відключити опалення, щоб не переплачувати.Це можна буде зробити, якщо не менше ніж 75% мешканців будинку підтримають це рішення.

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв розповів, що кияни можуть вже зараз припинити опалювальний сезон у своїх домівках, просто піднявши це питання на загальнобудинкових зборах.

Про це повідомили в КМДА.

"Рішення повинні підтримати не менш як 75% мешканців, а протокол зборів необхідно направити до теплопостачальної організації – КП "Київтеплоенерго", ТОВ "Євро-Реконструкція" або іншої", - зазначив він.

Якщо одразу на збори не вдалося зібрати всіх мешканців, то можна прийняти рішення шляхом письмового анкетування, чи оформити протокол.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

При цьому заступник голови КМДА розповів, що чинне законодавство дає широкі можливості мешканцям багатоквартирних будинків для прийняття колективних рішень і "місцева влада завжди йтиме назустріч людям у їх прагненні ефективно управляти будинком та економити енергоресурси".

"Найголовніше – дійти консенсусу з більшістю сусідів. Якщо люди вважають, що готові відключити опалення і не сплачувати зайвого, ми таку можливість надамо. Ініціативна група у складі не менш як трьох осіб має ініціювати та провести збори. Рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало не менше 75% мешканців (рахується за площею квартир)", - додав він.

Холодні батареї
Холодні батареї

Водночас Петро Пантелеєв зауважив, що "Київтеплоенерго" також прагне економити ресурси і поступово здійснює термомодернізацію мереж та обладнання, аби не підвищувати тарифи для споживачів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше В Україні розпочали масове відключення тепла, в яких регіонах залишаться без газу

Як повідомляє портал «Знай.uа» Махінації з сумами в платіжках - як не дати себе надурити

Також «Знай.uа " писав, що Українці роками переплачували за газ, чому у квитанціях вказували завищену ціну