У Києві завдяки новій формулі розрахунку вартості опалення сума у платіжках за грудень зменшилася на 22-23%.

Комуналка, РБК
Комуналка, РБК

Подробиці нарахування тарифів у подальшому повідомили в КМДА.

Глава КП "Київтеплоенерго" Костянтин Лопатин уточнив, що в грудні тарифи знизилися завдяки застосуванню "газового" коефіцієнта.

Так, приміром, в будинках киян, де відсутні прилади обліку тепла, тариф склав 25,32 гривні за 1 кв. м при нормативному тарифі у 38,50 гривні. Що стосується багатоповерхівок, обладнаних загальнобудинковими лічильниками, то вартість 1 Гкал склала 1 290 гривень проти 1 654 гривень від НКРЭКУ.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Платіжки за комуналку, Etcetera.media
Платіжки за комуналку, Etcetera.media

Варто додати, що цьогоріч на боці споживачів виявилася погода, адже зима – аномально тепла, а вулична температура корелює з ціною за опалення для мешканців будинків, де відсутні вузли обліку тепла.

"Грудень був теплим, а в собівартості опалення велика частина витрат - це ціна газу - близько 80%", - підкреслюють у КМДА.

Чиновники спрогнозували "газове майбутнє" киян, відзначивши, що надалі вартість опалення у багатоквартирних будинках буде знижуватись у випадку, якщо газ буде дешевшати.

"Майбутнє тарифів і цін на газ буде залежати від світової кон'юнктури. Якщо ціни будуть низькими, то і тарифи на газ будуть низькими. Якщо будуть зростати, то і тарифи поповзуть вгору, і побутові споживачі заплатять більше. Після підписання газового контракту з РФ і збереження транзиту, ризики зростання тарифів на опалення на менше. Ціни на газ зменшилися, і є підстави вважати, що протягом зими вони будуть відносно невисокими. Кабмін зафіксував ціну на рівні 8,5 гривні за куб. м. Зараз входить ціна по реверсу нижче на 20%. Це дає можливість Кабміну знижувати тариф, але ніхто не може прогнозувати, що буде через 1,5 - 2 роки. Тарифи на газ та опалення можуть бути і вище, і нижче поточних. За якою ціною закуплять газ, такий і будуть продавати українцям", - резюмували у Кличка.

Нагадаємо, в Україні можуть знизитись тарифи на тепло для населення, повідомляє портал UBR.

Як повідомляв Знай.uа у Києві відкрився "портал в пекло", городяни сміються: "Кроти п'ють чай".

Також Знай.uа писав, що біля Ocean Plaza маршрутка провалилася в окріп, пасажири ледь не зварилися заживо: відео від першої особи.