З приходом весни різко починається масова торгівля первоцвітами. На жаль, завжди є ризик купити квіти, які занесені в Червону книгу України. Але щоб постаратися уникнути цього, в Києві стартує Всеукраїнська акція охорони первоцвітів.

У столиці будуть працювати спеціальні патрулі для попередження продажу рідкісних рослин. Про це повідомляє з посиланням прес-служба мерії Києва.

В Україні заборонено торгувати первоцвітами, які занесені до Червоної книги України та охороняються законом. Серед таких підсніжник звичайний, крокус, тюльпан дібровний, пролісок сибірський, сон-трава, горицвіт весняний, первоцвіт дрібний, шафран сітчастий та інші.

крокуси, скріншот з відео
крокуси, скріншот з відео
крокуси,скрін з відео

У Києві будуть формувати мобільні патрульні групи з охорони і збереження первоцвітів. Також влада закликає городян відмовлятися від купівлі первоцвітів,і цим заохочувати їх збір і продаж. Адже купуючи такий букетик біля станцій метро або на зупинках громадського транспорту, ми навіть не замислюємося, що так знищуємо природу. А одна вирвана квітка виду «пролісок» — це вкрадена життя у 45 паростків.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Незаконний збір і збут первоцвітів заборонений Законом України «Про Червону книгу України» і статтями 88-1 та 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Торгівля первоцвітами карається штрафом від 1700 гривень до 3655 гривень.

Нагадаємо, раніше Киян суворо покарають за покупку первоцвітів, - забудьте про підсніжники

Як повідомляє портал «Знай.ua» Зима грає з Запоріжжям в "12 місяців": в центрі випав сніг, на околиці – зацвіли проліски

Також «Знай.ua» писав, що Чорнобильська зона ожила і вкрилася квітами, фото аномалії виклали в мережу