Київських комунальників підозрюють у розтраті державних коштів, виділених на облаштування вуличного освітлення. Про це повідомляє Служба безпеки України.

Як зазначається, посадовці комунального підприємства «Київміськсвітло» впродовж 2018 року підлаштовували виграш у тендері на закупівлю обладнання для вуличного освітлення підставних фірм, які належали «наближеній до них комерційній структурі». Таким чином було «виграно» контракти на кілька десятків мільйонів гривень.

При цьому кошторис складався із свідомим завищенням реальної ринкової вартості ламп для зовнішнього освітлення. Частина цих коштів осіла на рахунках чиновників.

Провівши товарознавчу та судово-економічну експертизу, співробітники СБУ встановили, що чиновники нанесли місту збитків у особливо великих розмірах.

Про підозру у розкраданні коштів та зловживанні службовим становищем оголосили п’ятьом чиновникам КП «Київміськсвітло».

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Наразі тривають подальші слідчі дії.

Нагадаємо, раніше Кличко довів киян до чортиків через Шулявський міст, комунальників спіймали на мокрій справі: "Де**ли".

Як повідомляв портал "Знай.ua", Шулявський шляхопровід офіційно став "Мостом ганьби": фотофакт.

Також "Знай.ua" писав, що на Шулявському мосту прогримів потужний вибух: люди в паніці неслись хто куди.