У комунальному підприємстві "Київміськсвітло" вирішили показати, як виглядають зсередини ліхтарі, напередодні демонтовані в Маріїнському парку. Відповідні фото опублікували на офіційній сторінці підприємства.

Як відомо, заміна оригінальних ліхтарів радянського виробництва, встановлених у парку в 1950-х роках, спричинила гучний скандал в столиці. За словами активістів, нові ліхтарі, якими замінили радянський оригінал, виглядають так, ніби їх придбали в будівельному супермаркеті. Вартість робіт по заміні світильників – майже 18 мільйонів гривень.

У відповідь комунальники заявили, що нові стовпи були закуплені в Іспанії, повністю виконані з чавуну і оснащені світлодіодними лампами.

Старі ліхтарі нібито були «з пластмаси, а чавунні у них – тільки кронштейни». Крім того, тим активістам, які звинувачували КП "Київміськсвітло" в тому, що «ліхтарі вже на чиїйсь дачі», повідомили, що демонтовані труби знаходяться на території комунального підприємства і чекають утилізації.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Фото: Київміськсвітло

Як доказ непридатності ліхтарів були опубліковані фото аварійних опор, наскрізь прогнилих зсередини. Однак «пластмаси», про яку говорили в КП, там не помітно.

"Їх (ліхтарів) стан аварійний і небезпечний. Неможливо допускати, щоб така опора впала або її обвалили. І наше бажання – рухатися в Європу, а не СРСР", – додали в "Київміськсвітло".

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.uа" в Маріїнці старовинні ліхтарі замінили "китайським ширвжитком", - кияни не знаходять собі місця.

Нагадаємо, що на Закарпаття в місті Чоп в рамках декомунизации з молотка пішов пам'ятник Володимиру Леніну, якого викупили за скажені гроші.

Також повідомлялося, що звичайний киянин одного разу вранці зустрів у метро звичайної людини у футболці зі Сталіним. І це не дуже добре закінчилося для другого.