На станції київського метро ростуть сталагміти.

Про це повідомляє інформаційний портал "Сегодня".

На станції-примарі київського метрополітену "Львівська брама" ростуть сталагміти. Сталагміти – це натічні мінеральні утворення, що ростуть у вигляді конусів і стовпів прямо на бетонній підлозі.

В Києві метро ростуть сталагміти Фото: Сегодня

Росту мінералів сприяє висока вологість і печерний клімат. Склепіння станції покриті потужними бетонними кільцями, але крізь них сочиться волога.

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

В Києві метро ростуть сталагміти Фото: Сегодня

У головному залі станції сталагмітів налічується кілька штук. Деякі з мінералів досягають у висоту 16-20 сантиметрів і вкрилися цвітом іржі. А на підлозі, де їх відростки зрубали робочі видно білі крапки розміром з яблуко.

В Києві метро ростуть сталагміти Фото: Сегодня

Якщо місцева влада Києва і далі буде затягувати роботи з добудови станції, то вона може перетворитися на справжню печеру.

Нагадаємо, у Києві з'явилися маршрутки з валидаторами для оплати проїзду Kyiv Smart Card.

Як повідомляв портал Знай.uа , у Києві відклали запуск е-квитка на громадський транспорт.

Також портал Знай.uа писав, що українці висміяли нововведення в метро, регоче вся країна: позбутися "порушників" буде непросто.