У Києві ігуменя Вознесенського Флорівського монастиря Євлампія стала учасницею гучного скандалу: жінка виганяє з території монастиря котів, які там жили багато років. Про це стало відомо з повідомлення Григорія Бодуна на сторінці в Facebook.

За його словами, попередниця ігумені, Антонія, ставилася до місцевих котів з добротою. Черницям дозволялося з ними грати і доглядати за ними. Однак Євлампія вирішила змінити порядки в монастирі, і виганяє тварин.

Стерилізувати котів ігуменя вважає страшним гріхом, хоча самих тварин вважає посібниками чорних магів. Нібито черниці, що доглядають за ними, хворіють і втрачають зір.

Брати котів на руки монашкам заборонили, щоб «не будити материнський інстинкт». На думку Євлампії, тварини відволікають черниць від порятунку душі. З монастиря вже пішли близько трьох десятків людей, не згодних з поглядами ігумені. Закон "Про захист тварин від жорстокого поводження" вона ігнорує і вважає особистою загрозою.

Григорій Бодун, Facebook.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Ігуменя відомого монастиря потрапила в скандал з котами

В монастирі просять усіх небайдужих допомогти в пошуках нового будинку для котиків. У мережі обурюються такому поводженню з тваринами і не можуть повірити, що такі речі творить віруюча людина.

Нагадаємо, що на тлі затишного і теплого жовтня останній осінній місяць осені очікується досить примхливим. Сонце, дощ і сніг будуть змінювати один одного протягом всього листопада.

Як повідомляв портал Знай.uа, інфаркти, інсульти і не тільки: які хвороби в Україні будуть лікувати безкоштовно.

Також портал Знай.uа писав, високосний 2020 рік: енергетичні вампіри, вороги, небезпеки - як уберегтися і чого не можна робити.