Жителів Києва турбує біла димка, яка спостерігається у різних районах столиці протягом кількох днів. Процес супроводжується запахом диму і гару. Про це повідомляє Інформатор.

Біла димка спостерігається, як правило, на лівому березі столиці. У смогу знаходяться тверді частинки, які можуть бути небезпечні для жителів міста.

За інформацією завідувача відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних і неінфекційних захворювань Київського міського лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України Сергій Тимошенко, серпанок дійсно шкідливий для здоров'я. Основний фактор його появи - це масові пожежі і погодні умови. На даний момент під Києвом горять торфовища і трав'яний настил.

Експерти відзначають, що особливо негативно дим впливає на літніх людей і на тих, хто страждає від хронічних хворіб серця і дихальних шляхів. Щоб убезпечити себе вони радять вживати більше води і обмежити перебування на свіжому повітрі.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Сергій Тимошенко запевнив, що дим піде, як тільки у столиці розпочнуться опади і знизиться температура повітря.

Нагадаємо, у Києві швидка з дитиною потрапила у жахливу ДТП.

Раніше Знай.ua повідомляв, розлючені кияни перекрили рух міської електрички, Кличку немає віри.

Також Знай.ua писав, у Києві банда малоліток розправилася з чоловіком.