З листопада 2016 по грудень 2018 на реконструкцію парку в урочищі "Наталка", Київ, було виділено 55,195 млн гривень. У підсумку, "Київзеленбуд " приніс збитків міському бюджету на 17,211 млн гривень (але потім зменшив втрати до 14,677 млн грн), а 5,323 млн грн були витрачені неефективно. Таких "успіхів" "Київзеленбуд" домігся разом з 4 підрядниками. На етапі проектування вартість робіт завищили на 58%, а під час будівництва на 39%, за даними звіту Департаменту внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА. Звіт запостили 15 серпня на офіційній сторінці департаменту КМДА в Facebook.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Був виконаний муніципальний аудит на КО "Київзеленбуд", щоб перевірити, чи виконувались норми законодавства, затверджених планів, дотримувалися процедури та контракти, поки виконувалися роботи на об'єкті: "Реконструкція парку відпочинку в урочищі “Наталка” в Оболонському районі Києва".

"За даними первинних документів та регістрів бухобліку" "Київзеленбуд" зробив робіт на суму 55 млн 195,1 тис. гривень. На будівельні роботи пішло 49 млн 963,6 млн гривень, а на проектно-вишукувальні 3 млн 930 тис. гривень.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Після аудиту КМДА і підрахунків від Департаменту внутрішнього фінансового контролю з'ясувалося, що це будівництво принесло Київському бюджету збитків на суму 17 млн 211,3 тис. гривень - 31,2% від загального бюджету перевірених робіт. Неефективно використовувалися 5 млн 323,7 тис. грн - 9,6% загального бюджету.

За даними аудиторського звіту, таким збиткам сприяли 4 підрядника "Київзеленбуду": "Київський інститут міського цивільного проектування", ТОВ “Фірма "Скала", ТОВ "Строймонтажсервис 1", "ХБСП Мегабуд ЛТД". Вони завищили вартість виконання робіт, а "Київзеленбуд" платив їм за завищеними кошторисами.

"Київзеленбуд" зазнав втрат на суму 14,346 млн гривень завдяки співпраці з ТОВ "ХБСП Мегабуд ЛТД" (9 млн 187,1 тис. гривень) та ТОВ "Строймонтажсервис 1" (5 млн 159,2 тис. гривень). Ці дві фірми займалися будівельними роботами в парку "Наталка". Вони, в тому числі, завищили ціни і вартість матеріалів. За результатами аудиту, вони неефективно витратили 5 млн 323,7 млн гривень міського бюджету.

На стадії проектно-вишукувальних робіт втрати склали 2 млн 279,5 тис. гривень. ТОВ "Фірма "Скала" завищила вартість робіт на 2 млн 137,2 тис. А втрати від ТОВ "Київський інститут міського цивільного проектування" дорівнюють 142,3 тис. гривень.

Аудит КМДА та Департаменту внутрішнього фінансового контролю також виявив спотворення даних у фінансових звітах. На утримання служби замовника "Київзеленбуд" завищив витрати на 580,6 тис. гривень, а на авторський нагляд - 4,9 тис. гривень.

Як повідомляється, аудитори КМДА усунули порушення, через які бюджет втратив 2 млн 533,7 тис. гривень. Аудиторський звіт був представлений "Київзеленбуду", і там було вказано, що "частково усунуло виявлені в ході аудиту порушення”: ТОВ "ХБСП Мегабуд ЛТД" та ТОВ "Строймонтажсервис 1" у результаті виконали роботи на 2,370 млн гривень додатково. Ще "Київзеленбуд" поправив занадтно великі витрати на утримання служби замовника на 163,3 тис. гривень.

"Сума неусунутих порушень, які стали причиною втрат у київському бюджеті, дорівнює 14 млн 677,6 тис. гривень.

Нагадаємо, раніше бережіть бензин і нерви: у Києві обмежать рух, як об'їхати.

Також Знай.uа писав, що у Києві ГАЗель пішла під землю, переполох на весь район: господарський "талант" Кличка показали одним фото.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що у київському аеропорту накрили нелегалів з Ірану.