Поки ціни на більшість продуктів в Україні повзуть вгору, деякі види свинини приємно здивували споживачів своїм зниженням. Магазини вже оновили цінники, і тепер можна купити м'ясо за вигіднішою ціною.

В цьому місяці найбільші зміни відбулися з шашликом та ошийком. Якщо шашлик здешевшав на 17,49 гривні, то ошийок, навпаки, подорожчав на 13,84 гривні. Це гарна новина як для тих, хто планує пікнік, так і для любителів приготувати смачну вечерю вдома.

Шашлик на сковорідці, скріншот: YouTube
Шашлик на сковорідці, скріншот: YouTube

Щодо інших частин свинини, ситуація також цікава. Наприклад, свинина грудинка зараз коштує в середньому 158,43 гривні за кілограм, що на 5,66 гривні дешевше, ніж минулого місяця. За свинину лопатку доведеться заплатити 165,61 гривні за кіло, це на 3,65 гривні більше, ніж у червні.

Найбільше зросла в ціні свинина ошийок. У липні її вартість досягла 269,63 гривні за кілограм, тоді як у червні вона коштувала 255,79 гривні. Але не все так сумно – підчеревина свинини подешевшала на 10,36 гривні, і зараз її можна купити за 152 гривні за кіло.

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

Ціни на свинину, фото: sputnik.kg
Ціни на свинину, фото: sputnik.kg

Ребра свинини також трохи подорожчали: у липні їх ціна склала 179 гривень за кілограм, що на 6,89 гривні більше, ніж у попередньому місяці.

Але справжньою несподіванкою став шашлик. У липні його ціна впала до 208,19 гривні за кілограм, хоча ще у червні він коштував 225,68 гривні. Це зниження на 17,49 гривні робить його найвигіднішим варіантом для тих, хто планує провести вихідні на природі з мангалом.

Отже, навіть у часи зростання цін можна знайти вигідні пропозиції. Тож, якщо ви полюбляєте свинину, зараз саме час скористатися знижками і порадувати себе смачними стравами.

Нагадаємо, Звична їжа стає не по кишені: як змінилися ціни на макарони, вершкове масло та сосиски

Раніше ми розповідали, що Ранок перестане бути добрим: в Україні супермаркети оновили ціни на каву, вершки, цукор та молоко

Також, Чому все так дорого: люди замість відповідей отримують "ігнор"