Українцям доведеться витрачати більше грошей на придбання звичних продуктів. У великих торгових мережах відбулося чергове подорожчання, яке цього разу торкнулося макаронів, вершкового масла та сосиски. Про це свідчать дані моніторингу на порту Мінфін.

Поки що в Україні спостерігається падіння цін на сезонні овочі та фрукти, інші продукти харчування продовжують дорожчати. Наприклад, звичні макарони з сосисками у липні обійдуться дорожче, ніж минулого місяця.

Супермаркет. Фото: Знай.ua
Супермаркет. Фото: Знай.ua

Ціни на макарони

Макарони пір'я в середньому подорожчали у супермаркетах на 75 копійок і продаються по 30,50 гривні за кілограм. Найдешевше продукт у мережі Metro – 24,90 гривні, а найвищий цінник у мережі Auchan – 41 гривня за кіло.

Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін
Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів
Показати ще

Ціни на вершкове масло

Середня вартість вершкового масла "Яготинське 73%" збільшилася з 79,65 до 80,70 гривні за 200 грамів. Але в цьому сегменті не обійшлося без здешевлення. Олія "Селянське 72,5%" втратила в ціні кілька гривень та в середньому пропонується по 67,21 гривні за 200 грамів.

Ціни на вершкове масло. Фото: скрін Мінфін
Ціни на вершкове масло. Фото: скрін Мінфін

Ціни на сосиски

Сосиски "Бащинський" філейні зросли у вартості більш ніж на 10 гривень – до 231,85 гривні за кілограм. Найскромніший цінник на продукт фіксується у мережі Auchan – 229 гривень за кіло.

Ціни на сосиски. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сосиски. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, соняшникова олія, гречка та хліб несподівано подорожчали: як змінилися ціни у супермаркетах.

Також наш портал інформував, в Україні впали ціни на популярні овочі: що подешевшало найбільше.

Крім того, ми писали, половину зарплати на їжу: експерт пояснив, чому звичні продукти стають розкішшю.