Суми у платіжках можуть подвоїтись: українцям доведеться тотально економити ще й газ

Газова плита / фото: Pixabay
Газова плита / фото: Pixabay

Платіжки українців за блакитне паливо можуть збільшитись приблизно вдвічі. Такий сценарій можливий, адже дію мораторію можуть скасувати достроково за певних обставин. Про це заявив народний депутат Олексій Кучеренко. У зв'язку з подорожчанням електроенергії багато українців змушені посилено заощаджувати ресурс, щоб справлятися з платіжками. Але в найближчому майбутньому, можливо, доведеться ще й економніше використовувати газ.

Кавуновий сезон вже розпочався: скільки коштує поласувати соковитою ягодою у липні

Кавуни на базарі. Фото: youtube
Кавуни на базарі. Фото: youtube

Популярні новини зараз
Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

2024 рік радує українців не лише спекотним літом, але й доступними цінами на популярну літню ягоду — кавун. Варто знати, скільки він коштує та де вигідніше брати. Українські фермери зібрали багато кавунів завдяки сприятливим погодним умовам. Це призвело до зниження витрат на вирощування та зберігання, що, в свою чергу, тішить наш гаманець. Зросли обсяги імпорту кавунів з Туреччини та Греції. Це додатково збільшує пропозицію на ринку, стримуючи ціни.

Ваш номер можуть заблокувати на два роки: Vodafone попередив про нові правила

Vodafone. Фото: скрін youtube
Vodafone. Фото: скрін youtube

Мобільний оператор Vodafone повідомив своїм клієнтам важливу новину: ваші номери можуть бути заблоковані на два роки. Це повідомлення стосується всіх абонентів, тому важливо знати, що робити в такій ситуації. Vodafone підтримує ініціативу Міністерства цифрової трансформації України, яка спрямована на збереження номерів мобільних телефонів захисників України, які загинули або зникли безвісти. Тепер, якщо номер деактивовано, його не будуть продавати або передавати іншим людям протягом двох років.

І тут витрушують гроші: з чоловіків хочуть 99 гривень, щоб дізнатися про наявність штрафу від ТЦК

ТЦК перевіряють документи. Фото:vinnitsa.info
ТЦК перевіряють документи. Фото:vinnitsa.info

Українським чоловікам доведеться платити, щоб перевірити наявність штрафів від ТЦК за несвоєчасне оновлення даних. Про це свідчить інформація на сайті української компанії Опендатабот. Компанія Опендатабот, яка дає користувачам доступ до державних даних з основних публічних реєстрів для громадян та бізнесу, запустила нову послугу – перевірку штрафів від ТЦК. Спочатку дана можливість надавалася чоловікам призовного віку безкоштовно, але вже через день з'явилася інформація, що за функцію доведеться платити.

Обмеження водопостачання: українці можуть залишитись без життєво важливої ​​послуги

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

Деякі категорії побутових споживачів можуть залишитись без централізованого водопостачання. Насамперед до неприємностей слід готуватися тим, хто накопичив великі борги перед комунальними підприємствами. В українських містах, зокрема у Дніпрі, проводяться відключення води боржникам. Це стосується як мешканців багатоквартирних будинків, так і приватного сектору. Боржникам нагадали, що особи, які не мають фінансової можливості відразу виплатити необхідну суму, можуть звернутися до постачальника для укладання договору про реструктуризацію.