Платіжки українців за блакитне паливо можуть збільшитись приблизно вдвічі. Такий сценарій можливий, адже дію мораторію можуть скасувати достроково за певних обставин. Про це заявив народний депутат Олексій Кучеренко у своєму telegram-каналі.

У зв'язку з подорожчанням електроенергії багато українців змушені посилено заощаджувати ресурс, щоб справлятися з платіжками. Але в найближчому майбутньому, можливо, доведеться ще й економніше використовувати газ.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Справа в тому, що чинний мораторій, який забороняє підвищення тарифів, можуть скасувати достроково - до завершення воєнного стану в країні. Це може статися у разі тиску зовнішніх партнерів, особливо кредиторів через дефіцит десятків мільярдів гривень у державному бюджеті.

Нардеп Олексій Кучеренко зазначає, що через непрофесійне тарифоутворення на опалення теплокомуненерго накопичили астрономічні борги перед "Нафтогазом". Вирішити цю проблему, можливо, спробують за рахунок приведення тарифів до собівартості.

Популярні новини зараз
Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими
Показати ще

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

"Припускаю, що уряд шукає якийсь варіант, щоб цю проблему обійти саме за рахунок підвищення. Але вони не будуть це називати підвищенням, вони будуть називати це приведенням тарифів до собівартості", - каже нардеп.

Водночас народний обранець наголосив, що поки що немає жодних натяків, що уряд готовий піти на такий крок.

Газові прилади. Фото: скрін youtube
Газові прилади. Фото: скрін youtube

Експерти прогнозують, що тарифи на газ в Україні можуть піднятися до 11-13 гривень за кубометр, а надалі поступово дійти до 16 гривень за куб.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, тарифи на каналізацію завдадуть божевільний удар: платити доведеться майже на 80% більше.

Також наш портал інформував, українцям хочуть встановити нові тарифи з 1 жовтня: до яких "сюрпризів" готуватися.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українці переплачують за комуналку шалені суми: що потрібно терміново перевірити, щоб заощадити.