Комунальні підприємства мають право нараховувати пеню споживачам, котрі своєчасно не заплатили за надані послуги.

Однак штрафних санкцій можна уникнути навіть якщо немає грошей на сплату боргу. Про це розповіла заступник комерційного директора КК "Центр комунального сервісу" (ЦКС) Юлія Петрик.

Борги за комуналку. Фото: скрін youtube
Борги за комуналку. Фото: скрін youtube

Споживачі, які накопичили борги за житлово-комунальні послуги, можуть уникнути штрафних санкцій у вигляді нарахування пені. Для цього слід укласти договір про реструктуризацію боргу. Також такий крок може уберегти від втрати субсидії.

"Реструктуризація дозволяє не лише убезпечити споживача від нарахування штрафних санкцій, а й не втратити призначену субсидію. Оскільки споживачам, котрі мають заборгованість за спожиті послуги понад три місяці та яка перевищує 680 грн, субсидія не нараховується", - пояснила Юлія Петрик.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

Оплата комуналки. Фото: скрін youtube
Оплата комуналки. Фото: скрін youtube

Українцям нагадали, що звернутися за реструктуризацією можна як особисто, так і в онлайн-режимі. Фахівці допоможуть укласти відповідний договір та складуть графік погашення заборгованості з огляду на фінансові можливості конкретного споживача.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, несплачені рахунки за комуналку: кому з українців допоможуть розпрощатися із боргами.

Також наш портал інформував, ризикуєте залишитися без світла та води, натомість із судовою повісткою: які покарання готують боржникам за комуналку.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні прості громадяни отримають підвищену субсидію: кому допоможуть грошима в першу чергу.