Практичних у кожного з нас є свої "скарбнички" з монетками - це стаканчики, блюдця, бляшанки "коли" або навіть справжнісінька з магазину сувенірів. Виявляється, що "непотрібні" монети можуть допомогти непогано заробити. Однак у тому випадку, якщо серед цих монет знайти рідкісний екземпляр.

От тільки послухай, дві копійки певного року випуску від НБУ нумізмати оцінюють у кілька тисяч гривень. Деякі монети, виготовлені та запущені в обіг у різні роки незалежності України, можуть коштувати великі гроші.

Оголошення про їх купівлю опубліковано на сайті "Монетки-ягідки", популярному у нумізматів.

Монети, заробіток / фото: скриншот Youtube
Монети, заробіток / фото: скриншот Youtube

Згідно з повідомленням, монету номіналом 2 копійки 1994 року випуску різновиду 2 (10 к.) АА готові купити за суму від 4500 гривень. Її особливість у тому, що при карбуванні аверсу було використано штемпель від 10 копійок того ж року.

Популярні новини зараз
Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу Магнітні бурі вдарять з новою силою: які дні найнебезпечніші Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману
Показати ще

2 коп НБУ особливого карбування, фото: "Монетки-ягідки"
2 коп НБУ особливого карбування, фото: "Монетки-ягідки"

Широкий кант вийшов через те, що діаметр штемпелів для 10 копійок менше, ніж для 2 копійок.

2 коп НБУ особливого карбування, фото: "Монетки-ягідки"
2 коп НБУ особливого карбування, фото: "Монетки-ягідки"

Також високою ціною відрізняються і 2 копійки випуску 1996 з алюмінію різновиду 1АА. За них нумізмати можуть сплатити від 800 до 1000 гривень. А за екземпляри із немагнітної сталі від 1500 до 1700 гривень.

Зазначається, що ця монета входила до колекційного набору Нацбанку, але також була запущена в обіг. Монети номіналом 2 копійки 2003 теж чеканили для колекційних наборів НБУ. Але й вони потрапили в обіг, тож зараз українці можуть продати їх за суму від 1800 до 5 тисяч гривень.

Нагадаємо, Київстар, Vodafone, Lifecell за копійки: як вибрати найкращий тарифний план і не переплатити.

Раніше повідомлялося, що АЗС можуть переглянути ціни не на користь водіїв: причиною подорожчання стануть не акцизи.

Також, лупити Shahed можна буде лазером за копійки: фантастика скоро стане реальністю на полі бою.