Деякі старі українські монети можуть принести дуже великі гроші. Наприклад, монетку номіналом у 2 копійки можуть оцінити у фантастичну суму – майже 1000 доларів. Про це свідчить інформація, розміщена на маркетплейсі з аукціонною системою торгів Violity.

Монети дрібних номіналів уже не зустрінеш у гаманцях українців, адже вони перестали бути платіжним засобом. Втім, у старих скарбничках все ще можна знайти такі копійки і деякі з них можуть оцінюватись у божевільні суми.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Так, на аукціоні з'явився лот – монета номіналом 2 копійки 1992 року. Вона виготовлена ​​з нержавіючої сталі та оцінена власником у 37 975 гривень. Вся справа в дуже рідкісному різновиді монети – 1.35АА.

Цінна монета. Фото: Violity
Цінна монета. Фото: Violity

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

"1 копійка 1992 р. 1.35АА. Фото зроблені під різними кутами до джерела світла для кращої наочності та оцінки можливих дефектів", - написав власник.

Цінна монета. Фото: Violity
Цінна монета. Фото: Violity

Варто зазначити, що незважаючи на "кусаючий" цінник, за лотом стежить 29 потенційних покупців. Швидше за все, чоловік успішно продасть монету якомусь колекціонеру і непогано покращить своє матеріальне становище.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, гаманець трісне від кількості купюр: за яку українську монету можна отримати цілу гору грошей.

Також наш портал інформував, тисячі гривень за "нестандартні" монети: які українські копійки цікавлять колекціонерів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, одна монета вирішить фінансові проблеми: як виглядають 5 копійок, які оцінюються у 200 доларів.