Українські 2 копійки перестали бути платіжним засобом, тому для багатьох являються "сміттям". Проте не для колекціонерів. Особливі екземпляри можуть оцінюватись у тисячі гривень. Про це розповідають фахівці ресурсу "Монети-ягідки".

Монети номіналом 2 копійки вже кілька років не приймають у магазинах і не мають жодної цінності для пересічного українця. Однак деякі екземпляри можна дуже вдало продати нумізмати.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Так, українські 2 копійки 1994 року різновиду 2(10 к.)АА можуть оцінюватися від 4500 гривень та вище. Щоб визначити цінність монети, потрібно звернути увагу на лицьову сторону – вона має широкий кант аверсу.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Нумізмати активно полюють на рідкісні 2 копійки 2003 року. Вони карбувалися для річного набору, але потрапили до обігу. Таких екземплярів зовсім небагато, тож цінник відповідний – від 1800 до 5000 гривень.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Також на увагу заслуговують монети номіналом 2 копійки 1996 року. Цінними є екземпляри виготовлені з алюмінію – від 800 до 100 гривень. Також цьогорічні монети є з немагнітної сталі. Вони дорожчі – від 1500 до 1700 гривень.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, продали монету – сплатили комуналку: які українські копійки можуть принести тисячі гривень.

Також наш портал інформував, знайдете монету з таким шлюбом – ви багатій: які 10 копійок можна продати за тисячі гривень.

Крім того, ми писали, колекціонери полюють на старі 50 копійок: за монету можна отримати до 11 000 гривень.