Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які продовжують працювати у цей складний для держави час, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що в Україні хочуть провести чергову пенсійну реформу для підвищення рівня пенсій та нібито гідної старості.

Так, у рамках нової реформи, зокрема, можуть збільшити єдиний соціальний внесок (ЕСВ). Реформу передбачено проектом Стратегії демографічного розвитку. Над проектом досі працюють, проте про необхідні кроки щодо реалізації реформи.

Про це стало відомо завдяки інформації директора Інституту розвитку територій Юрія Ганущака, яку він озвучив одному з українських видань.

Оформлення документів, фото: ПФУ//Facebook
Оформлення документів, фото: ПФУ//Facebook

За словами експерта, пенсійну систему потрібно зробити більш простою, зрозумілою та логічною, щоб українці її легше сприйняли.

Популярні новини зараз
Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Реформа буде спрямована на забезпечення гідної старості шляхом впровадження сучасних пенсійних систем, тому Ганущак вважає за доцільне внести до законодавства такі зміни:

- "брутизація" зарплат - переведення вкладів з фонду оплати праці безпосередньо в "тіло" зарплати;

- перехід на облік за вкладами, а не із зарплати;

- запровадження чіткої формули розрахунку пенсії з урахуванням актуарного віку пенсіонера;

- розподіл ЄСВ на вклади в окремі фонди;

- виплата Пенсійним фондом страхових пенсій та соціальної допомоги за старістю.

Українці / фото: Знай.ua
Українці / фото: Знай.ua

Крім того, слід очікувати на збільшення єдиного соціального внеску до 27% для досягнення коефіцієнта заміщення на рівні 0,5, а також збільшення розмірів обов'язкових відрахувань для ФОП, які зараз сплачують мінімальні внески.

При цьому, зазначає Ганущак, держава має відмовитися від політики менторства та стимулювати раціональну поведінку людини для досягнення нею задоволення життям у власній країні.

Нагадаємо, українці можуть претендувати на польську пенсію: скільки можна отримати.

Раніше повідомлялося, працювали все життя, а пенсія – мізерна: яка "пастка" ховається в українських законах.

Також, чому пенсія постійно різна: то на 100 гривень більше, потім на 600 менше.