Липень 2024 року приніс із собою не лише спекотну погоду, але й деякі цікаві зміни у вартості популярних освіжаючих напоїв. Попри те, що літній сезон зазвичай асоціюється з підвищенням цін на продукти харчування та напої, цього року ми спостерігаємо приємні для споживачів тенденції.

Згідно з останніми даними моніторингу, проведеного порталом "Мінфін", деякі напої навіть трохи подешевшали порівняно з червнем.

Газовані напої

Зокрема, варто звернути увагу на зміну ціни улюбленої багатьма "Кока-коли". Пляшка об'ємом 1750 мл, яка у червні коштувала в середньому 47,54 грн, тепер обійдеться споживачам у 46,83 грн. Незначне, але приємне зниження на 71 копійку або близько 1,5% дає змогу трохи зекономити на покупці улюбленого напою.

Газовані солодкі напої
Газовані солодкі напої

Соки

Ціни на соки також продемонстрували позитивну для споживачів динаміку. Яблучний сік "Rich" об'ємом 1 літр у червні продавався за 76,85 грн, а зараз його можна придбати за 74,00 грн. Це означає, що сік подешевшав на 2,85 грн, або приблизно на 3,7%.

Популярні новини зараз
Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Сік "Наш сік мультивітамін з м'якоттю" обсягом 950 мл зберіг свою ціну на рівні 40,90 грн, що свідчить про стабільність його вартості на ринку.

Жінка купує сік. Фото: скрін youtube

Мінеральна вода

Мінеральна вода "Моршинська слабогазована" обсягом 1500 мл також залишилася стабільною у ціні, і, як і раніше, коштує в середньому 23,23 грн. Це є добрим знаком для тих, хто цінує якісну воду за доступною ціною.

Нагадаємо, Улюблені напої незабаром стануть не по кишені – новий податок має змінити звички українців

Раніше ми розповідали, Соняшникова олія, гречка та хліб несподівано подорожчали: як змінилися ціни у супермаркетах

Також, В Україні рухнули ціни на популярні овочі: що подешевшало найбільше