В Україні фіксується стрімке падіння цін на огірки та молоду моркву. Також тішить вартість капусти. Про це свідчать дані проєкту EastFruit та порталу "Мінфін".

В Україні стартував сезон огірка відкритого ґрунту. Продукції на ринку стає дедалі більше, а темпи збуту утримуються на низькому рівні. Ці фактори змушують виробників досить суттєво знижувати ціни.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Так, лише за останній тиждень огірки втратили у ціні в середньому 58%. Українські виробники пропонують до продажу овоч по 10-22 гривні за один кілограм. При цьому експерти впевнені, що вартість огірка знижуватиметься й надалі.

Варто зазначити, що огірки цього року доступніші, ніж в аналогічний період 2023 року. Середня вартість на початку липня приблизно на 36% нижча, ніж рік тому.

Популярні новини зараз
В Україні підвищать ще один комунальний тариф Пенсіонерам призначать тимчасову допомогу: хто отримає значні виплати Комунальники знайшли управу на хитрунів, які не платять роками: позбавляють найважливішого Українцям приготували подорожчання ще двох тарифів: за що доведеться платити більше
Показати ще

Ціни на овочі, скріншот: YouTube
Ціни на овочі, скріншот: YouTube

Ціни на моркву та капусту

В українських супермаркетах "посипалися" ціни на молоду моркву. Середня вартість овочів впала з 63,36 до 26,74 гривні за кілограм. Водночас морква минулого врожаю продається дорожче – у середньому по 37,95 гривні за кіло.

Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін
Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін

Також тішать ціни на молоду капусту. Середня вартість у великих торгових мережах – 11,58 гривні. При цьому в Novus та Auchan капуста пропонується зовсім по 8,79 та 9,20 гривні відповідно.

Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін
Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, липневі ціни на рибу не радують: за скільки українці можуть взяти оселедець, скумбрію та сардини.

Також наш портал інформував, ціни рвонули вгору: скільки тепер заплатимо за зелену цибулю, печериці та часник.

Крім того, ми писали, половину зарплати на їжу: експерт пояснив, чому звичні продукти стають розкішшю.