З початку повномасштабної війни в Україні, багато міжнародних організацій, фондів та урядів інших країн запровадили різноманітні програми фінансової допомоги.

Метою таких програм є підтримка тих, хто найбільше постраждав від військових дій. Розглянемо, хто може отримати грошову допомогу в липні та від яких організацій.

ООН та їхні партнери

УВКБ ООН (Управління Верховного комісара ООН у справах біженців) надає фінансову підтримку внутрішньо переміщеним особам (ВПО) та тим, хто повернувся до своїх домівок після вимушеного переміщення. Пріоритет надається людям, які перебували за кордоном або були переміщені в межах України через військові дії. Розмір допомоги складає 3600 грн на одного члена домогосподарства на місяць протягом трьох місяців. Виплати здійснюються у всіх регіонах України, крім деяких областей. Детальні умови можна переглянути на сайті.

ЮНІСЕФ (Дитячий фонд ООН) зосередився на підтримці родин з дітьми, які евакуюються з прифронтових зон Харківської та Сумської областей. Після евакуації кожен член родини отримує 10 800 грн. Наприклад, сім'я з п'яти осіб може розраховувати на 54 000 грн.

Грошова допомога. Фото: скрін youtube
Грошова допомога. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Благодійні фонди

Благодійний фонд "Право на захист" за підтримки японської організації Peace Winds Japan, допомагає переміщеним особам, що мешкають у Запорізькій області. Умови отримання допомоги включають низький дохід (менше 6318 грн на члена родини) та відсутність інших виплат від міжнародних організацій за останні три місяці. Кожен член домогосподарства може отримати 3600 грн на місяць протягом трьох місяців. Подробиці можна дізнатись на офіційному сайті.

Всесвітня продовольча програма ООН допомагає пенсіонерам, що проживають в зонах активних бойових дій. Розмір виплат визначається як різниця між 3250 грн та поточною пенсією отримувача.

Інші організації

Людина, тримає гроші в руках
Людина, тримає гроші в руках

Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) продовжує надавати гуманітарну допомогу, проте зараз не приймає нових заявок на грошові виплати.

Французька гуманітарна організація Acted допомагає соціально незахищеним особам та тим, чиї домівки були пошкоджені або зруйновані. Виплати здійснюються у кількох областях, включаючи Донецьку, Запорізьку, Миколаївську, Сумську, Харківську, Херсонську та Чернігівську.

Карітас надає допомогу мешканцям Донецької та Запорізької областей, які проживають у населених пунктах з населенням до 5000 осіб, що знаходяться близько до лінії фронту. Розмір виплат складає 10 800 грн на базові потреби та 6600 грн на медичні потреби протягом трьох місяців.

Грошова допомога для ВПО
Грошова допомога для ВПО

Як подати заявку

Більшість організацій мають власні критерії та вимоги для отримання допомоги, тому важливо ознайомитися з ними на офіційних сайтах або через місцеві представництва. Наразі багато програм призупинили прийом нових заявок, проте деякі організації продовжують надавати фінансову підтримку.

Українцям, які потребують допомоги, варто регулярно перевіряти актуальні новини та офіційні ресурси, щоб не пропустити можливість отримати підтримку в цей складний час.

Нагадаємо, Про кредит можна забути ще на деякий час: як довго триває відстрочка

Раніше ми розповідали, що Замість пенсії – мізерна допомога: хто з українців опиниться на межі виживання

Також, Допомога на навчання, родину та аліменти: Польша роздасть українцям гроші, але отримають не всі