Українські міста готуються до складного опалювального сезону та розглядають найгірші сценарії – повну відсутність світла та газу.

Так, Львівська міська рада рекомендує жителям запасатися на зиму необхідними речами, щоби бути готовими до зими в екстремальних умовах.

Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube
Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube

Комунальні служби проводять підготовку до нового опалювального сезону, який може бути важчим за попередній. Робляться кроки щодо забезпечення критичної інфраструктури та інших важливих об'єктів альтернативними джерелами енергії.

"Ми вже зараз бачимо, яка є ситуація з електропостачанням, адже його зараз може не бути до 12 годин. Тому, враховуючи всі ці виклики, напрацьовуємо різні сценарії як можуть розгортатися події", - кажуть у міськраді.

Популярні новини зараз
Пенсіонерів змусять платити: важливе звернення податківців Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації До школи за новими правилами: кому заборонять навчатись дистанційно Українцям оголосили про нові виплати у жовтні: треба поквапитись, щоб вистачило на всіх
Показати ще

Відключення електрики, скріншот: YouTube
Відключення електрики, скріншот: YouTube

Місцева влада розглядає кілька сценаріїв, які можуть очікуватися взимку. Перший, "найпозитивніший", що буде дефіцит електроенергії. Другий – не буде електропостачання або газу. Найгірший сценарій – не буде ні світла, ні газу.

Населення також закликають розпочати підготовку до непростого опалювального сезону та як мінімум подбати про необхідний запас речей на зиму.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, більшу частину дня будемо з електроенергією: експерти побачили "світло наприкінці тунелю".

Також наш портал інформував, тариф на світло: скільки доведеться платити, якщо удари по енергосистемі триватимуть.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям пояснили, коли про графіки відключення світла можна буде забути: "Є варіант..."