У Міжнародному валютному фонді натякають Україні необхідність зняти мораторій на підвищення комунальних тарифів. Про це заявив народний депутат із "Слуги народу" Олег Семінський в ефірі "Новини.Live".

Народний обранець заявив, що на його особисту думку, на підвищення тарифу на газ цього року можна не очікувати, оскільки Україна має певний запас ресурсу. Водночас він додав, що вартість електроенергії буде незмінною до 30 квітня 2025 року.

Комунальні послуги. Фото: скрін youtube
Комунальні послуги. Фото: скрін youtube

Проте, за словами Олега Семінського, Міжнародний валютний фонд під час переговорів натякає Україні на необхідність зняти мораторій, який забороняє зростання тарифів на житлово-комунальні послуги для населення. Зробити такий крок рекомендують до закінчення повномасштабної війни.

Водночас нардеп наголошує, що на даний момент офіційних документів про зняття мораторію немає.

Популярні новини зараз
У Києві хочуть переглянути тарифи на опалення: скільки доведеться платити Українці з низьким доходом або "нулем" у гаманці отримають по 2 та 3 тисячі гривень Київстар піднімає тарифи на 100%: чим це аргументують ПриватБанк почав блокувати карти пенсіонерів: хто потрапляє під удар
Показати ще

Тарифи на комуналку. Фото: скрін youtube
Тарифи на комуналку. Фото: скрін youtube

Якщо мораторій скасують, то в Україні відбудеться поетапне підвищення тарифів відразу на кілька критично важливих комунальних послуг - опалення, гарячу воду і газ. Раніше в прогнозах Нацбанку йшлося, що дія мораторію може припинитися 2025 року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, всі гроші на платіжки: українцям повідомили про плани підвищити ще один тариф.

Також наш портал інформував, сидітимемо не лише без світла, а й без води – українцям загрожують жорсткішими обмеженнями.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що українці переплачують за комуналку шалені суми: що потрібно терміново перевірити, щоб заощадити.