З міста Обухів (Київська область) прийшли дуже тривожні новини для багатьох українців, не лише для наших читачів. Справа в тому, що місцеве підприємство "Київський картонно-паперовий комбінат" може зупинити виробництво туалетного паперу. Ви все правильно зрозуміли, йдеться саме про папір бренду "Обухів".

Про можливість припинення роботи заявили у самому ККПК.

На підприємстві пояснюють: заводу потрібні працівники зі спеціальностей, якими за вимогами норм охорони праці можуть займатися лише чоловіки. Тобто замінити таких працівників-чоловіків жінками не вдасться.

Папір туалетний, фото з вільних джерел
Папір туалетний, фото з вільних джерел

"На підприємстві є й професії, де за вимогами охорони праці можуть працювати лише чоловіки. Тому варіант заміни їх жінками неможливий. Якщо таких співробітників мобілізують, зупиниться виробництво", – кажуть на комбінаті.

Популярні новини зараз
Введення графіків відключень води: "Київводоканал" звернувся до споживачів Кінець дистанційки: МОН планує зміни в освіті Чоловіків почнуть карати за відсутність цього документу: кому треба поквапитись В Україні більше не вимикатимуть світло в деяких регіонах
Показати ще

Крім того, на навчання деяких фахівців потрібно багато часу, нарікають у компанії. Зокрема, щоб стати машиністом паперо- або карторобної машини, потрібно близько п'яти років.

Туалетний папір "Обухів", скріншот: YouTube
Туалетний папір "Обухів", скріншот: YouTube

"Незамінність професіоналів паперової галузі зумовлена ​​і тим, що виробництво паперу пов'язане з підвищеним рівнем шуму, температури, вологості та вібрації. Тому люди, які працюють у цехах, повинні бути фізично витривалими", - додали в компанії.

При цьому частину фахівців завод намагається замінити жінками. Наприклад, їх навчають професії водія навантажувача.

Слід зважати на те, що в Україні діє система стратегічного бронювання від мобілізації. Скористатися нею можуть не лише ті підприємства, які працюють на оборонну сферу.

Туалетний папір, скріншот: YouTube
Туалетний папір, скріншот: YouTube

Для того, щоб частина співробітників підлягала "броні", компанії потрібно відповідати одночасно трьом із семи критеріїв, встановленим Міністерством економіки:

- загальна сума сплачених податків та зборів за попередній рік перевищує еквівалент 1,5 млн євро (близько 59,34 млн грн);

- обсяг надходжень валюти, крім кредитів та позичок, за попередній рік перевищує 32 млн євро;

- підприємство є у списку держкомпаній, які мають стратегічне значення для економіки та безпеки;

- підприємство має важливе значення для економіки чи задоволення потреб територіальної громади (критерії галузеві міністерства чи органи місцевого самоврядування);

- відсутність заборгованості зі сплати ЄСВ;

- розмір середньої зарплати на підприємстві перевищує середню зарплату в регіоні за четвертий квартал 2021 року;

- предприятие является резидентом "Дія.Сіті".

ККПК – один із найбільших виробників паперової продукції в Європі. Власником комбінату є австрійський Pulp Mill Holding. При цьому завод є містоутворюючим підприємством для Обухова і потрапляє лише під один критерій Мінекономіки.

Нагадаємо, чи буде удар по гаманцях: що станеться з цінами на продукти у липні.

Раніше повідомлялося, дзвони, пиши та кажи: куди скаржитися українцям, якщо несправедливо відключають світло.

Також, закуска чи сніданок? Українські супермаркети оновили цінники на "домашнє" сало та бекон.