Чи буде удар по гаманцях: що станеться з цінами на продукти у липні

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на продукти у липні зміняться, але швидше за все, у позитивний для українців бік. Про це заявив член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин. Економіст запевняє, що у липні не відбудеться істотних змін у цінах на продукти харчування. Щобільше, є висока ймовірність, що деяка їжа стане доступнішою. У середині літа торговельні мережі планують знизити ціни на окремі товари, зокрема сезонні овочі. Очікується, що їхня вартість буде нижчою, ніж у травні та червні. Крім того, Олег Пендзин заявив, що українці можуть не хвилюватися з приводу раптового подорожчання таких основних продуктів, як хліб та молоко.

Мобілізація авто в Україні: власникам транспорту загрожує 60 тисяч штрафу, хто в списку

Мобілізація авто, скріншот: YouTube
Мобілізація авто, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Кожен наступний день здаватиметься ще спекотнішим - синоптики б'ють на сполох через аномальну спеку в липні Введення графіків відключень води: "Київводоканал" звернувся до споживачів Дешевше і легше погасити борг: що буде з тими, хто завзято ігнорує комунальні платіжки "Газмережі" попередили власників газових плит, котлів та обігрівачів: що має зробити кожен
Показати ще

Дуже неприємний сюрприз в Україні чекає на власників транспортних засобів, і він пов'язаний з мобілізацією, а також з оновленням даних. Дуже великий штраф загрожує керівнику підприємства, установи чи організації, якщо він не оновить дані про зареєстровані транспортні засоби. Юристи кажуть, що згідно з постановою Кабміну №1921 керівники підприємств, установ та організацій подають до ТЦК та СП щорічно до 20 червня та 20 грудня інформацію про наявність транспортних засобів та техніки, вказують їх технічний стан, а також про громадян, які працюють на транспортних засобах та техніки. Якщо власник заздалегідь не оновить дані, йому загрожує штраф від 2 до 3,5 тисяч неоподатковуваних мінімумів, а це від 34 000 до 59 500 грн.

Пенсіонерам доплатять по 940 гривень, але є умови: хто отримає непогану надбавку

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Українські пенсіонери не можуть похвалитися високими виплатами, але декому легше виживати за рахунок надбавок до пенсії. Зокрема, літні громадяни можуть отримувати доплату через погіршений стан здоров'я. Надбавка через погіршення здоров'я призначається лише за умови, що пенсіонер підпадає під певний перелік вимог. Перше з них – вік. Особа має бути старшою за 80 років. Деякі надбавки до пенсії призначаються автоматично, але у разі цієї доплати - потрібно звернутися до ПФУ.

Тарифи на гарячу воду з 1 липня: подорожчання буде, але зачепить не всіх

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

В одному з українських міст оголосили про рішення переглянути тарифи на гарячу воду. Однак подорожчання торкнеться не всіх категорій споживачів. Відкоригують тариф до економічно обґрунтованого рівня у Тернополі. Кому зі споживачів доведеться платити за гарячу воду більше, йдеться на офіційному сайті міської ради. Вже з 1 липня 2024 року у Тернополі збільшиться плата за послугу гарячого водопостачання. Подорожчання торкнеться двох категорій - бюджетних організацій та інших споживачів.

"Ми розстаємося...": Настя Каменських відповіла на чутки про новий роман Потапа з колишньою

Настя Каменських, фото: Instagram
Настя Каменських, фото: Instagram

У соціальних мережах чергова хвиля чуток навколо нового роману Олексія Потапенка. На фотоні цих "гарячих" пліток законна дружина Потапа Настя Каменських вирішила чітко відповісти - чи планує розлучення з шоуменом. Артистка прокоментувала те, що в неї зараз відбувається у стосунках. За словами зірки, якби вона справді хотіла б розлучитись, то розповіла б від цього відкрито. Настя вкотре нагадала, що вже багато разів "розставляла крапки над і" з приводу чуток про розрив із Потапом. Щоразу є причини, чому в соціальних мережах "вибухають" розмови про їхнє розлучення.