У липні в Україні продовжують виплачувати допомогу внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Це стосується тих, кому допомогу автоматично призначено на певний період або тим, чиї заявки на продовження отримали погодження.

З 1 березня 2024 року ВПО, які отримували допомогу раніше, можуть продовжити отримувати її ще на 6 місяців, якщо вони відповідають певним умовам.

Виплати ВПО, фото: Facebook
Виплати ВПО, фото: Facebook

Переважно це стосується осіб, які не можуть працювати, мають на догляді дітей, страждають від важких хвороб, мають інвалідність або не мають достатніх доходів.

Для отримання продовження допомоги деяким ВПО необхідно подати відповідні заяви до соціальних служб або центрів надання адміністративних послуг.

Популярні новини зараз
Штрафи за неявку у ТЦК можуть бути нескінченними: шлях до 160 тисяч – невеликий Переїжджати або мерзнути всю зиму: мешканці висоток можуть залишитися без тепла та питної води Пекло не покине Україну: коли температура перевалить за 40 градусів Українці з низьким доходом або "нулем" у гаманці отримають по 2 та 3 тисячі гривень
Показати ще

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Розмір допомоги для ВПО, які проживають в Україні, складає:

  • 3 тисячі гривень щомісяця для осіб з інвалідністю та дітей;
  • 2 тисячі гривень щомісяця для інших осіб.

Виплати проводяться двічі на місяць, зазвичай 15-го і 28-го числа.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, фінансова допомога, ВПО та соціальні виплати: що зміниться для українців з 1 червня

Раніше ми писали про те, що можна значно полегшити життя: які пільги передбачені для неодружених батьків

Вам буде цікаво дізнатися не всім доступна: хто не отримає допомогу на оплату комунальних послуг