Стаття 121 Сімейного кодексу України говорить про те, що права та обов'язки матері, батька і дитини визначаються на основі того, що дитина народилася від них, що підтверджено відповідними документами.

Це означає, що якщо дитина народилася від матері і батька, то обидва батьки мають однакові права та обов'язки стосовно цієї дитини, навіть якщо вони не є подружжям.

Діти. Фото Freepik
Діти. Фото Freepik

Згідно з Конституцією України та Сімейним кодексом, батьки зобов'язані утримувати свою дитину до того часу, коли вона стане повнолітньою. Тільки суд може звільнити батьків від цього обов'язку.

Щодо оподаткування, за законом платники податку мають право на пільгу, яка зменшує їх оподатковуваний дохід. Ця пільга стосується доходів, які платник отримує за роботу, і залежить від кількості дітей.

Популярні новини зараз
5 знакам східного гороскопу казково пощастить у липні-2024: на кого чекає біла смуга після труднощів Приймати ванну будемо тільки у свята: водопостачання може подорожчати майже вдвічі "Нафтогаз" та "Газмережі" дали час до 5 липня: що має зробити кожен споживач Випробування темрявою та холодом: експерт закликав готуватися
Показати ще

Наприклад, якщо батьки утримують двох чи більше дітей до 18 років, вони мають право на зменшення суми податку у відповідному розмірі за кожну дитину.

Сім'я, допомога / фото: Pinterest
Сім'я, допомога / фото: Pinterest

Батьки, навіть якщо вони не у шлюбі, мають право на пільгу за кожну свою дитину, яка є для них спільною. Але ця пільга застосовується тільки до доходів, які не перевищують певну суму, встановлену законом.

Також наш портал інформував, в Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що пільгове харчування у школі: які документи потрібні для отримання

Вам буде цікаво дізнатися чи може роботодавець вимагати довідку ВПО від переселенця