Кабінет міністрів України ухвалив важливе рішення щодо пенсій українців. Що буде із виплатами, розповів член фінансового комітету Верховної Ради Ярослав Железняк у своєму telegram.

Уряд затвердив Бюджетну декларацію на 2025-2027 роки. Згідно з документом, офіційно встановлено дату щорічної індексації пенсій – 1 березня.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Таким чином, найближчими роками українці можуть розраховувати на щорічне підвищення пенсійних виплат.

Крім того, уряд планує впорядкувати систему пенсійного забезпечення з метою посилення справедливості та визначення єдиних підходів до нарахування пенсій для всіх категорій українців.

Популярні новини зараз
Без візиту до ТЦК: для чоловіків запровадили нововведення Категорії чоловіків, яких можуть виключити з військового обліку: пояснення адвоката "Воювати буде кожна мр*зь": колишній чернець розповів, що війна триватиме роки, не місяці Ще і не почали відпочивати: школярам доведеться сісти за парти вже через місяць і навчатись по суботах
Показати ще

Варто нагадати, що в уряді обіцяли запустити пенсійну реформу у 2024 році. Вона мала зрівняти старі та нові пенсії, а також довести рівень виплат пенсіонерам до 30-50% середньої зарплати.

Отримання пенсії. Фото: скрін youtube
Отримання пенсії. Фото: скрін youtube

Однак нардеп Ярослав Железняк повідомив, що запуск пенсійної реформи відкладається на невизначений термін. Згідно з оновленим Меморандумом Міжнародного валютного фонду, запровадження другого рівня пенсійної системи буде можливим, коли це дозволять економічні умови в Україні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсію можуть не виплачувати по 2 місяці: у ПФУ розповіли, як повернути гроші.

Також наш портал інформував, влітку українці можуть втратити законні пенсії: список документів, які важливо показати у ПФУ.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, чи можна прискорити отримання пенсійних виплат в Україні: спробувати цей спосіб може кожен.