Для наших читачів, які уважно стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже важлива інформація. З'явилася інформація, що Україна взяла курс на децентралізацію систем енергозабезпечення та опалення житлового фонду. Це зробить вітчизняну енергетику більш стійкою до стресів, проте може призвести до збільшення тарифу.

В умовах, коли Росія своїми атаками на теплові електростанції намагається залишити українців без світла та тепла у зимовий період, децентралізація системи залишається єдиним виходом. Нагадаємо, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль нещодавно повідомив, що терористам вже вдалося знищити 80% українських ТЕЦ.

Про це стало відомо завдяки інформації від "Української енергетики".

Українці без світла, скріншот: YouTube
Українці без світла, скріншот: YouTube

У зв'язку із цим зараз розробляється Державна цільова економічна програма з енергетичної модернізації теплокомунальних підприємств. У ній буде задекларовано три основні напрями покращення теплопостачання в Україні:

Популярні новини зараз
Гороскоп на липень-2024 для всіх знаків Зодіаку: відмова Козорогів, поїздка Овнів та розваги Близнят Мобілізація авто в Україні: власникам транспорту загрожує 60 тисяч штрафу, хто в списку У кожного будинку буде свій котел? В Україні готуються до різкого підвищення тарифів на тепло Як оновити дані, щоб не йти в ТЦК: українцям підказали швидкі альтернативи
Показати ще

- перехід від централізованого до помірно централізованого теплопостачання з акцентом на розвиток децентралізованих джерел, когенераційних/інших установок, які працюватимуть за допомогою скидного тепло. Насамперед, йдеться про теплові насоси;

- нарощування інвестування сфери, скорочення втрат у мережах та впровадження енергоефективності з боку споживача;

- перехід на альтернативні джерела енергії, що відновлюються, що дозволяють не залежати від викопного палива.

Резюмуючи, ідея полягає в тому, щоб перейти від великих ТЕЦ до міні-котелень та міні-електростанцій, які будуть вбудовані в загальну енергосистему країни.

За задумом авторів програми, це дозволить не лише ускладнити Росії знищення українських потужностей генерації тепла та світла, а й підвищити ефективність цих систем.

Опалення / фото: Freepik
Опалення / фото: Freepik

Проте є у цьому й негативний момент. Для того щоб у теплопостачальних компаній були кошти на оновлення мереж та встановлення нового обладнання, влада планує змінити підхід до тарифоутворення. Це означає, що вартість тепла для побутових споживачів може зрости.

Як отримати рецепт на ліки, не виходячи з дому – потрібно зробити один дзвінок.

Раніше повідомлялося, міський транспорт може бути безкоштовним для вас: що потрібно знати.

Також, штраф – 6000 гривень: водоканальники попередили "підприємливих" домовласників.