Деякі споживачі можуть отримувати рахунки за гарячу воду з нарахуваннями, які значно відрізняються від фактичного споживання. Як уникнути можливої ​​переплати, розповіли на facebook-сторінці "Київтеплоенерго".

Фахівці комунального підприємства нагадали, що споживачі, які не передають показники квартирних лічильників гарячої води, можуть переплачувати за послуги.

Платіжка за воду. Фото: скрін youtube
Платіжка за воду. Фото: скрін youtube

Якщо постачальник послуг не отримує дані від домогосподарства, то самостійно розраховує обсяг спожитої води на основі інформації за попередні періоди.

"Якщо ви не встигли передати показання лічильників, згідно з чинним законодавством нарахування за гаряче водопостачання здійснюється за середнім об’ємом споживання квартири за останній рік", - попередили споживачів.

Популярні новини зараз
Через кордон не пустять: українцям, які їдуть до Польщі, оголосили важливе правило ПриватБанк встановлює обмеження на зняття готівки: що радять клієнтам Доведеться вмикати режим тотальної економії: українцям приготували нове підвищення тарифів Пільговий зв'язок для пенсіонерів: у "Київстар" пояснили, як підключити
Показати ще

Лічильники води / фото: скріншот Youtube
Лічильники води / фото: скріншот Youtube

Щоб уникнути можливої ​​переплати за послуги в "Київтеплоенерго" радять суворо дотримуватись правил передачі показників лічильника. Облікові бази відкриті з 5 числа до кінця поточного місяця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, тарифи на гарячу воду перерахують: кому готуватися до чергового подорожчання.

Також наш портал інформував, від червневих платіжок підкосяться ноги: комунальники виставлять збільшені рахунки за вивіз сміття.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, після трирічної "паузи" в Україні хочуть переглянути тарифи на воду: як зміняться платіжки.