Дизельне паливо та зріджений газ трохи подешевшали, а ціни на бензин поки що стоять на місці. Як змінилися ціни на АЗС за останній тиждень і чого чекати далі, повідомляє Консалтингова група "А-95".

За даними моніторингу, ціни на пальне у роздробі протягом тижня суттєво не змінилися. АЗС не поспішали міняти цифри на стелах, незважаючи на низхідну динаміку на оптовому ринку, тим самим покращуючи рентабельність продажів.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Так, з 3 до 10 червня середня вартість бензину залишилася на колишньому рівні. Марка А-95 продається за 56,04 гривні, А-95+ по 59,71 гривні за літр. Дизельне пальне зменшилось у ціні на 0,13 гривні - до 52,57 гривні за літр. Автогаз подешевшав на 0,02 гривні – до 26,65 гривні за літр.

Ціни на пальне. Фото: enkorr
Ціни на пальне. Фото: enkorr

Популярні новини зараз
Енергетики проводять рейди по домівках споживачів: кому загрожують серйозні проблеми Коли бронювання вже не врятує: чому чоловіків можуть забрати до війська Українців приготували до нових платіжок за газ – як раніше вже не буде: що відбувається Для власників квартир приготували новий тарифний "сюрприз": яка послуга дорожчає
Показати ще

Що може бути з цінами далі?

Гравці ринку вважають, що найближчим часом роздрібні ціни на бензин можуть вдатися до зниження. Цьому сприяє низка факторів.

"Відновлена маржинальність і збільшення проливів, частково пов’язаних з активним використання генераторів, дає надію на зниження роздрібної ціни на бензин найближчим часом", - йдеться у повідомленні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на автогаз йдуть на дно: чи змінить ситуацію підвищення акцизів.

Також наш портал інформував, 5,5 грн – на один літр: в Україні зібралися поетапно підвищувати вартість солярки, бензину та газу.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українські водії мають терміново везти "ластівок" на техогляд: під загрозою штрафу майже весь транспорт.