Українські пенсіонери ризикують власними виплатами, якщо у встановлений термін не попередять органи ПФУ про зміни щодо документації та місця проживання. Про це попереджають у Головному управлінні відомства у Закарпатській області.

Пенсійний фонд часом може призупинити нарахування виплат пенсіонерам. Причиною може стати несвоєчасна передача інформації про зміни, що стосуються місця проживання, особистих документів чи трудової зайнятості.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Про що пенсіонер зобов'язаний інформувати ПФУ:

  • одержання ID-картки замість паспорта старого зразка;
  • одержання нового паспорта у разі втрати старого;
  • одержання нового ідентифікаційного номера;
  • зміну прізвища;
  • зміну місця постійної реєстрації;
  • працевлаштування чи звільнення з роботи.

Щоб уникнути негативних наслідків, пенсіонер повинен повідомити про зміни в 10-денний термін.

Популярні новини зараз
Тарифи на комуналку у жовтні: українців попередили про 50-відсоткове подорожчання Чоловікам дали час "видихнути" до 9 листопада: що далі Соціальна допомога для пенсіонерів: які документи потрібні для оформлення Зупинили працівники ТЦК: що робити, щоб не мобілізували прямо з вулиці
Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Чиновники ПФУ наголошують, що адресна інформація є вкрай важливою, оскільки пенсійні документи мають зберігатися за місцем фактичного проживання пенсіонера. У той самий час інформація про трудову зайнятість безпосередньо впливає розмір і регулярність виплат.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українським пенсіонерам поставили ультиматум із виплат: перевірка – кожні 6 місяців.

Також наш портал інформував, окрім тебе – ніхто не вирішить: чи можна українцям сплачувати добровільні внески, перебуваючи за кордоном.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, механізм звернення за субсидією спростили: "квест" зі збору довідок можна не проходити.