Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже важлива інформація. Так, в Україні для більшості споживачів суми у платіжках за електроенергію з червня зростуть із 448,8 до 734,4 грн. З 1 червня тариф збільшився з 2,64 до 4,32 грн. за 1 кВт*год.

Про це стало відомо завдяки сюжету одного із українських телеканалів.

Тарифи на світло. Фото: скрін youtube
Тарифи на світло. Фото: скрін youtube

Повідомляється, що більшість українців використовують до 170 кВт*год електроенергії на місяць. Значно більше витрачають ті, хто використовує електричні бойлери, активно користуються електричною варильною поверхнею тощо.

Тариф підвищать для всіх, крім тих, хто використовує електричний котел. Якщо у вас електричне опалення, у період з 1 жовтня по 30 квітня ви можете платити за струм за старим тарифом – 2,64 грн/кВт*год, але лише за умови, якщо ви використовуєте до 2000 кВт*год на місяць. Якщо витрачати більше, за кожну кіловат-годину доведеться заплатити повну вартість.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій у липні – кому можуть підняти виплати В Україні змінюються вимоги до пенсійного стажу: кому доведеться працювати ще 5 років З 1 липня українці отримають 20 тисяч гривень пенсії, але не всі: кому пощастить Після скандалу з Тищенком, військові вимагають жорсткого покарання для цивільних чоловіків
Показати ще

Тарифи світло. Фото: скрін youtube
Тарифи світло. Фото: скрін youtube

Отже:

- якщо ви використовуєте 170 кВт*год замість 448,8 доведеться платити 734,4 грн;

- якщо ви використовуєте 400 кВт*год, замість 1056 доведеться сплачувати 1728 грн;

- якщо ви використовуєте 2000 кВт*год узимку та маєте електричне опалення, тариф не зміниться – 5280 грн;

- якщо ви використовуєте 2001 кВт*год взимку та маєте електричне опалення, замість 5280 доведеться платити 8644,3 грн.

Пільговий тариф на опалення застосовують лише у випадку, якщо можна розробити проект (котел, тепловий насос). За повним тарифом узимку доведеться платити за електроенергію, якщо ви опалюєте приміщення:

- кондиціонерами;
- конвекторами;
- тепловентиляторами;
- термопанелями;
- обігрівачами;
- теплою підлогою (електричною).

Нагадаємо, "У нас все збігається!: гендиректор YASNO Сергій Коваленко відповів, чому українці сидять без світла більше, ніж обіцяно".

Раніше повідомлялося, що замість гарячої води вам зняли ролик: "Київтеплоенерго" відповіло на обурення громадян.

Також, влітку буде погано, восени ще гірше: що станеться з енергетикою в опалювальний сезон.