Згідно з чинним законодавством України, якщо фізична особа має арештований поточний рахунок, вона має право витрачати з цього рахунку не більше 13 400 гривень на місяць.

Ця сума є обмеженням, яке дозволяє використовувати частину арештованих коштів для повсякденних потреб. Крім цього, з арештованого рахунку можна сплачувати податки та збори, навіть якщо він знаходиться під арештом.

Банківська карта / фото: Freepik
Банківська карта / фото: Freepik

У випадках, коли арешт накладено на декілька рахунків однієї особи або якщо проти особи ведеться кілька виконавчих проваджень, законодавством встановлено, що для здійснення витрат має бути обраний лише один рахунок в одному банку.

Це означає, що особа не може використовувати декілька рахунків для здійснення витрат, а повинна вибрати один, який буде використовуватись для проведення операцій.

Популярні новини зараз
Як уникнути арешту майна: чому переписка на родичів може виявитися поганим варіантом Енергетики проводять рейди по домівках споживачів: кому загрожують серйозні проблеми Готуйте додаткові 300 гривень: українцям прийдуть перераховані платіжки Смартфони йдуть у минуле: молодь масово повертається до кнопочних телефонів
Показати ще

Карта Monobank. Фото: скрін youtube
Карта Monobank. Фото: скрін youtube

Для того щоб визначити, який саме рахунок буде використовуватись для здійснення витрат, фізична особа має звернутися до органу Державної виконавчої служби (ДВС) або до приватного виконавця, який наклав арешт на її кошти.

Звернення повинно бути у вигляді заяви, яка може бути подана як у паперовій, так і в електронній формі. У заяві обов’язково повинні бути вказані номер поточного рахунку та назва банку, в якому відкрито цей рахунок.

Приват24, Pingvin.pro
Приват24, Pingvin.pro

Це необхідно для того, щоб виконавець знав, який рахунок використовуватиметься для витрат та податкових платежів, і міг зняти арешт з необхідної суми коштів.

Також наш портал інформував, штрафи та арешт рахунків – не найстрашніше: юрист попередив боржників за комуналку

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що вже вільний? Суд повернув підозрюваному в хабарництві голові райради гроші та телефон

Вам буде цікаво дізнатися "Ощадбанк" попередив про оновлення тарифів: що змінюється з 1 квітня