Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які стежать за коливаннями курсу валют в Україні, є кілька важливих новин. За словами експертів, на початку літа 2024 року гривня пройде через деяку девальвацію щодо американської валюти. Цей тренд відображається у підвищенні курсу гривні до долара.

Аналітики стверджують, що цей рух почався ще у травні, коли населення стало активніше купувати іноземну валюту.

Про це розповів український фінансовий аналітик Андрій Шевчишин.

Обмін валют в Україні
Обмін валют в Україні

Готівковий ринок також відчув певний ажіотаж, що спричинило збільшення попиту на долари.

Популярні новини зараз
Доплата 20% від розміру пенсії: кому з пенсіонерів підкинуть грошенят Газові прилади доведеться відключити: "Газмережі" застерегли кожного споживача Українцям будуть по-новому вручати повістки: все зміниться з 16 липня Готуйте додаткові 300 гривень: українцям прийдуть перераховані платіжки
Показати ще

Проте експерти вважають, що це є тимчасовим явищем, і розраховують на стабілізацію курсу в майбутньому.

На початку червня Національному банку вдалося зупинити девальваційний тренд. Протягом перших днів червня гривня посилилася, знижуючи своє становище щодо долара. Це спричинило помітне зміцнення гривні, зокрема у готівковому сегменті ринку, де курс стабілізувався в коридорі 40-41 гривні за долар.

Обмін валют, фото: Знай.ua
Обмін валют, фото: Знай.ua

Що впливатиме на курс

Експерти вважають, що у червні ситуація на валютному ринку залежатиме від кількох економічних, військових та соціальних факторів. Зокрема, можливе посилення інфляційних процесів у країні.

Крім того, будь-яке загострення на фронті може впливати на всі сфери життя, особливо в регіонах, що найбільше страждають від ворожої агресії. Результати мирної конференції з української "Формулі світу", запланованої на середину місяця, також можуть визначити подальші тенденції.

У червні очікується корекція курсу іноземної валюти на рівні 40,00-40,3 гривень за долар у перший тиждень торгів, а пізніше можливе зростання курсу до рівнів 40,5-40,95 гривень за долар.

Нагадаємо, нові податки завдадуть невидимі удари: чого чекати українцям.

Раніше повідомлялося, "Закрити очі" і не бачити проблем: що відбувається з курсом гривні до долара та євро.

Також, чекають коливання: що буде з курсом долара найближчим часом.