Національний банк планує обмежити переказ грошей з однієї карти на іншу між людьми. Це тому, що зловмисники знаходять способи використати ці переклади для шахрайства, втрат та шкоди для держави.

Обмеженням планують обмежити кількість та суму таких переказів, наприклад до 100 тисяч гривень та 30 операцій на місяць. Ця зміна торкнеться переважно тих, хто використовує картки для переказу грошей, але Нацбанк стверджує, що більшість людей цього не відчують.

Оплата банківською карткою / фото: Freepik
Оплата банківською карткою / фото: Freepik

Багато батьків використовують картки для переказу грошей своїм дітям, замість давати готівкою. Це допомагає краще контролювати, як їхні діти витрачають гроші. Однак, якщо в сім'ї є двоє або більше дітей, важко буде врахувати ліміт у 30 переказів на місяць.

Зазвичай, картки для дітей пов'язані з батьківськими рахунками, тому нові обмеження не вплинуть на такі переклади. Але якщо батьки та дитина мають різні банківські рахунки, то перекази на картку дитини враховуватимуться у загальному ліміті переказів для батьків.

Популярні новини зараз
Курс долара кине у розпач: вже затвердили Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Банківська карта, Depositphotos
Банківська карта, Depositphotos

Це рішення регулятора спрямоване на боротьбу зі зловмисниками, але деякі люди мають відношення до того, що це може ускладнити збирання коштів на допомогу військовим. Але Нацбанк завів, що це не вплине на волонтерську діяльність.

Волонтери можуть збирати гроші на свої рахунки, як завжди, без обмежень. Поки що це рішення лише розглядається. Це планується зробити приблизно за місяць. НБУ планує зустрітися з волонтерами, щоб почути їхню думку та відгуки.

Волонтери, фото: Make A Wish
Волонтери, фото: Make A Wish

Народний депутат Ярослав Железняк навів приклади так званих "дропів", які брали участь у схемах із картковими переказами. Такі "дропи" можуть включати студентів, найманих працівників, безробітних та пенсіонерів, які відкривають багато рахунків та роблять великі обороти грошей, що може бути підозрілим.

Нагадаємо, робота банків при відключеннях світла: ПриватБанк зробив важливе оголошення

Раніше ми писали про те, що отримання пенсії на карту: ПФУ нагадав правила, які не можна ігнорувати пенсіонеру

Вам буде цікаво дізнатися ПриватБанк обіцяє 0% комісії: українці мають час до 15 липня