Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які з великою відповідальністю стежать за сумами у своїх платіжках по комуналці, а також обліковують домашні електричні прилади, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що в Україні, ближче до осені та похолодання, відключення світла можуть становити до 20 години на добу.

Про це стало відомо завдяки інформації із заяви незалежного експерта з ядерної енергетики Ольги Кошарної.

Українці без світла, скріншот: YouTube
Українці без світла, скріншот: YouTube

"Важко передбачити, куди битимуть росіяни і з яким успіхом. Однозначно відновити великі ТЕС чи ДніпроГЕС не встигнуть. Щось менше - можливо. Взимку 2023/24 ми виходили з дефіцитом встановлених потужностей після відновлення того, що можна було відновити. За даними "Укренерго", якби три дні поспіль стояв мороз -10, нам не вистачило б навіть імпорту. А так ми завдяки теплій погоді проповзли", - зазначила Кошарна.

Вона наголосила, що зараз у нас ситуація в енергетиці набагато гірша.

Популярні новини зараз
На Україну насувається епічна магнітна буря: триватиме 5 днів Газові прилади доведеться відключити: "Газмережі" застерегли кожного споживача Як уникнути арешту майна: чому переписка на родичів може виявитися поганим варіантом Енергетики проводять рейди по домівках споживачів: кому загрожують серйозні проблеми
Показати ще

Українці без світла, фото Getty Images
Українці без світла, фото Getty Images

"Розбито об'єкти енергетичної інфраструктури, вичерпано резервні схеми перепідключення в операторів системи розподілу. При песимістичному варіанті розвитку подій, восени будуть жорсткіші графіки відключень. Потрібно бути готовими до того, що за добу сумарно може бути всього 4 години зі світлом", - сказала Кошарна.

Нагадаємо, хоч із однією платіжкою пощастить: комунальники пообіцяли утримувати пільговий тариф.

Раніше повідомлялося, комуналка та продукти у червні стануть дорожчими: як виживатимемо.

Також, нові тарифи на світло, газ і воду: коли і як можуть змінитися платіжки українців.